Blogi: Harva yritys jää ilman pankkitiliä

Jos yrittäjien taustat ovat kunnossa ja yrityksen liiketoimintasuunnitelma on realistinen, yritys ei jää ilman pankkipalveluita.

Vuodenvaihteessa mediassa on puhututtanut paljon se, kuinka moni yrittäjä on jäänyt tahtomattaan ilman pankkitiliä. On myös sanottu, että yritysten tilejä ja palveluita olisi irtosanottu perustelematta. 

– Tiedustelin asiaa 21 suurimmasta osuuspankistamme. Vastauksista selvisi, että yritystilin avaamatta jättäminen on edelleen hyvin harvinaista. Joissakin pankeissa tapauksia oli muutama kuukaudessa, joissakin ei yhtään. Ja mitään ei ole jätetty avaamatta tai irtisanottu ilman perusteluja, vaan asiat on käyty läpi tapauskohtaisesti yritysten kanssa, kirjoittaa pankkitoiminnan pk-yritysasiakkaista vastaava johtaja Heikki Peltola OP Median blogikirjoituksessaan. 

Selvitämme heti alussa kaikilta uusilta asiakkailtamme monia asioita, jotka ovat edellytyksenä asiakkuudelle. Näin myös täytämme osaltamme meille laissa asetettuja vaatimuksia asiakkaan tuntemisesta, rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä sekä pakotteiden noudattamisesta.  

– Jos saamme tarvittavat tiedot asiakkuudesta, yrityksen taustat ovat kunnossa ja ymmärrämme yrityksen liiketoiminnan, yritys saa avattua pankkipalvelut Suomessa, Peltola kirjoittaa.