Koronavirus ja matkustajavakuutus

Pohjola Vakuutuksen puhelinpalvelussa on tällä hetkellä ruuhkaa koronavirusepidemiaan liittyen. Voit hoitaa vakuutusasioitasi kätevästi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa vuorokauden ympäri.

Lue ohjeet matkavakuutusasiakkaillemme tästä tiedotteesta. Olemme koonneet avuksesi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten matkavakuutus korvaa koronavirukseen liittyviä tilanteita?

Korvaukset riippuvat valitsemasi matkavakuutuksen turvan laajuudesta ja vakuutuksen ostoajankohdasta.  Saat selvitettyä tilanteesi näin:

1. Tarkista vakuutusturvasi vakuutuskirjalta, OP-mobiilista tai op.fi-palvelusta. Valitse sitten alta vakuutuksesi mukainen ohje.

OP-Visa Platinum

OP-Visa Platinum maksukortti sisältää Yrityksen Matkaturva -matkavakuutuksen ja erillisen matkan peruuntumisturvan. Erillisestä matkan peruuntumisturvasta korvataan ulkomaanmatkan peruuntumisen kuluja peruuntumisen syystä riippumatta, kun matka on ostettu kortin credit-ominaisuudella.

2. Voit ilmoittaa vahingosta ja hakea korvausta

  • OP-mobiilissa,
  • kirjautumalla op.fi-palveluun oman pankkisi tunnuksilla,
  • soittamalla vakuutusten 0303 0303 palvelunumeroon,
  • Vahinkopalvelussa osoitteessa hae-korvausta.op.fi (yritysten matkavakuutukset).

Varmista ennen korvauksen hakemista, että sinulla on kaikki korvauksen hakemiseksi tarvittavat selvitykset saatavilla. Korvausta hakiessasi tarvitset esimerkiksi alkuperäiset matkaliput ja matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön todistuksen peruuntumisen syystä sekä maksetuista palautuksista, tai siitä, että palautuksia ei makseta.

Huomioithan, että vahinkoilmoituksen voit jättää joustavasti vuoden sisällä matkan alkamisajankohdasta.

Jos tarvitset lääkärin apua ulkomaanmatkalla

Koronavirukseen sairastuminen matkalla korvataan matkasairautena.

Pohjola Matkahätäpalvelu +358 102 530 011 tarjoaa 24/7

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Pohjola Vahinkoavusta saat ohjeet kaikkiin vahinkotilanteisiin ja löydät korvauskumppaniemme yhteystiedot matkakohteessasi ulkomailla. Sairauden ja tapaturman hoidon kannalta tärkeät palvelunumeromme, Pohjola Matkahätäpalvelu ja Pohjola Terveysmestari, ovat Vahinkoavussa aina mukanasi. Vahinkoavun löydät osoitteesta vahinkoapu.pohjola.fi ja OP-mobiilista tai OP-yritysmobiilista.

Ulkoministeriön suositukset

Koronavirusepidemian vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista 12.3.2020 alkaen ulkomaille kaikkialla maailmassa.

Seuraaville epidemia-alueille suositus välttää matkustamista on ollut jo ennen 12.3.2020: Kiina, Italia, Etelä-Korea: Daegun kaupunki ja Pohjois-Gyeongsangin maakunta, Iran, Saksa: Nordrhein-Westfalen, Itävalta: Tirol.