OPn ensimmäiset rajapinnat avattu testattavaksi

Open OP on yli OPn liiketoiminta-alueiden yltävä alustaliiketoiminnan kokonaisuus, joka mahdollistaa monialaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisen yhdessä kumppaniemme kanssa.

Finanssiala on siirtymässä kohti ohjelmointirajapintoja hyödyntävää digitaalista alustaliiketoimintaa, jossa tuotteita ja palveluita kehitetään ja tarjotaan yhteistyössä useiden toimijoiden kesken. Haluamme rakentaa OP Ryhmästä merkittävän digitaalisen ajan alustatalouden toimijan. Olemme nyt avanneet ensimmäiset ohjelmointirajapinnat testikäyttöön vauhdittaaksemme yhteistyötä kumppaniemme kanssa sekä valmistautuaksemme PSD2-lainsäädännön vaatimuksiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Ohjelmointirajapintojen avaaminen on ensimmäinen askel kohti Open OPta, yli OPn liiketoiminta-alueiden yltävää alustaliiketoimintaa.

Kumppaneillamme mahdollisuus kehittää ja testata palveluitaan OPn rajapinnoilla

Tilitietojen, maksutoimeksiantojen ja OP Rahastomerkinnän rajapintojen dokumentaatio ja testidata ovat nyt kumppaniemme käytettävissä palveluiden kehittämistä ja testaamista varten. Ne ovat saatavilla Open OPn kehittäjäportaalissa, OP Developer -sivustolla. Avaamme lisää rajapintoja vaiheittain myöhemmin tämän vuoden aikana.

Kumppaneillamme on toistaiseksi pääsy testidataan ja kehitysympäristöön, jotka on eristetty todellisista asiakastiedoista ja -tileistä. Näin kiihdytämme innovointia, kehitystä ja kumppaniyhteistyötä samalla kun varmistumme yhteistyön mahdollistamien kanavien luotettavuudesta ja turvallisuudesta. Kumppanimme voivat siirtää palvelunsa asiakkaidemme käytettäväksi, kun tarvittavat turvalliset kommunikaatiokanavat ja tunnistamisen ratkaisut ovat valmiita.

Uusia, innovatiivisia monialaisia palveluita asiakkaillemme

Alustaliiketoiminnalla on tärkeä rooli matkallamme kohti monialaista palveluyritystä. Open OPn tavoitteena on avata rajapintoja vaiheittain pankkitoiminnassa, vahinkovakuutuksessa, varallisuudenhoidossa, liikkumisessa, asumisessa sekä terveydessä ja hyvinvoinnissa. Rajapintojen avaaminen yli liiketoiminta-alueiden tekee monialaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä yhteistyössä kumppaniemme kanssa mahdollista. Yhteistyön avulla voimme tuoda uusia, innovatiivisia ja täysin digitaalisia palveluita entistä nopeammalla tahdilla asiakkaillemme.

Uskomme, että digitaalinen alustaliiketoiminta antaa meille kyvykkyydet tukea asiakkaidemme taloudellista menestystä ja hyvinvointia entistä laajemmin ja tehokkaammin.

Lisätietoja antaa: Anders Stenbäck, Johtaja, Digitaalinen liiketoiminta, 010 252 11 88, anders.stenback@op.fi