Nainen on kahvilassa. Pöydälle on kahvikuppi ja sanomalehti.

PAU:n lakko päättyi – postin saapumisessa voi esiintyä viiveitä

PAU:n kolmatta viikkoa jatkunut lakko on ohi. Postin jakelua, käsittelyä ja kuljetusta koskevan lakon vaikutukset näkyvät päättymisen jälkeenkin monilla toimialoilla, myös vakuutus- ja pankkipalveluissa.

Lakko vaikutti myös lähettämiimme postituksiin, jonka vuoksi niiden saapumisessa voi lakon päätyttyä esiintyä viiveitä.

Huomioithan myös, että asiakkaidemme meille lähettämät kirjeet, kuten maksukuoret, saattavat saapua myöhässä.

Myös 28.-29.11. ilmestyvän OP Lehden ja 5.12. ilmestyvän Hippo-lehden jakelut viivästyvät.

Pankkiasioinnissa huomioitavaa PAU:n lakon jälkeen

Avainluvut vähissä – nouda tarvittaessa uusi avainlukulista konttorilta

Saitko ilmoituksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa, että avainlukulistassasi on jäljellä alle 20 avainlukua?

Jos käytät avainlukulistaa usein, esimerkiksi päivittäin ja epäilet, että avainluvut ehtivät loppua, nouda uusi avainlukulista lähimmältä konttorilta. Huomioithan, että vanhassa listassasi tulee olla jäljellä vähintään kolme lukuparia, jotta listan vaihtaminen onnistuu.

Jos avainluvut pääsevät loppumaan ja/tai uuden avainlukulistan vaihto ei onnistu verkossa, asioi lähimmällä konttorilla passin tai kuvallisen henkilökortin kanssa.

Tiesitkö, että ottamalla OP-mobiilin käyttöösi voit hoitaa pankki- ja vakuutusasiasi ilman avainlukulistaa? OP-mobiilissa voit kirjautua sekä vahvistaa maksuja ja tapahtumia Mobiiliavaimella.

Lue lisää OP-mobiilista 

Korttien saapumisessa esiintyy viiveitä 

Lakko aiheutti viiveitä uusien ja korvaavien korttien saapumisessa. Korttien osalta suosittelemme jatkamaan nykyisen kortin käyttöä. Jos käytössäsi ei ole väliaikaisesti korttia lainkaan, voit nostaa käteistä konttorista.

Kortti-, Jousto- ja Täsmäluottojen luoton lyhennys

Huomioithan, että mahdollisten laskujen toimitusviiveistä huolimatta tulee luottoa lyhentää sovitulla tavalla. Luottojen laskutustiedot löydät edelliseltä laskulta ja op.fi-palvelusta. 

Valuuttatilauksissa voi esiintyä viiveitä

Nopeimmin matkavaluutan saat suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle. Postiin sekä OP:n konttoreihin saapuvissa valuuttatilauksissa voi esiintyä vielä viiveitä.

Lue lisää matkavaluutan tilaamisesta

E-laskulla ja suoramaksulla varmistat laskujen maksun myös poikkeustilanteessa

E-laskut saapuvat OP-mobiiliin tai op.fi-palveluun hyväksyttäväksi hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Voit tilata e-laskuja op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa.

Myös suoramaksupalvelussa laskut kulkevat sähköisesti ja laskut maksetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä. Suoramaksutoimeksiannon laskuttajalle voit käydä tekemässä omassa osuuspankissasi tai soittamalla puhelinpalveluun. Uusi e-laskutilaus ja suoramaksutoimeksianto välitetään laskuttajallesi ja laskuttaja lähettää tilausta seuraavan laskun e-laskuna tai suoramaksuna.

Lue lisää e-laskun tilaamisesta ja suoramaksusta

Verkkotiliotteella tarkastelet ja tulostat tiliotteesi aina ajasta tai paikasta riippumatta

Lakko vaikutti myös paperisten tiliotteiden postituksiin. Vaihda paperinen tiliotteesi verkkotiliotteeksi kätevästi op.fi-palvelussa.
 

Vakuutusasioinnissa huomioitavaa PAU:n lakon jälkeen

PAU:n lakko vaikutti myös vakuutusasiointiin. Lakko on huomioitu esimerkiksi vakuutuslaskujen eräpäivissä, joita on lakosta johtuen siirretty. Vaikutuksia on myös vakuutusasiakirjojen kuten korvauspäätösten toimittamiseen sekä vakuutustodistusten kuten Green Card -todistuksen ja matkavakuutuskortin tilaamiseen. 

Lue lisää mitä tulee huomioida vakuutusasioinnissa lakon jälkeen

Viimeisimmät tiedon postin kulusta löydät Postin sivuilta:

Lue lisää Postin tiedotteet -sivulta