Talletusautomaatti on vaivaton ja maksuton tapa siirtää säästölipasrahat talteen

1.4. alkaen säästölipasrahojen laskeminen konttoreissamme on maksullista kun summa ylittää 300 euroa kuukaudessa. 300 euron ylityttyä veloitamme palvelusta 5 euroa tapahtumaa kohden ja lisäksi 0,30 % seteleiden arvosta ja 2,0 % kolikoiden arvosta. Sen sijaan talletusautomaateilla henkilöasiakkaamme voivat tallettaa rahaa maksutta aina 1000 euroon asti.

Alaikäisen lapsen käteissäästöt koostuvat monesti esimerkiksi viikkorahoista, kotitalousaskareista saaduista palkkiosta ja syntymäpäivälahjarahoista. Käteistä kerätään säästöön monin tavoin mm. lompakkoon ja säästöpossuun. Lapsen säästöjen siirtäminen tilille onnistuu talletusautomaatilla, mikäli lapsella on debit-kortti.

Jos lapsella ei ole debit-korttia tiliinsä, perheessä voidaan sopia säästöpossurahojen tallettamisesta ensin äidin tai isän tilille, jolta vanhempi siirtää rahat lapsen tilille tilisiirrolla.

Säästöpossuihin mahtuu yllättävän paljon rahaa. Esimerkiksi OP:n säästö-Hippoon mahtuu kolikoita jopa yli neljänsadan euron arvosta. Talletusautomaattiin tutustuminen siis kannattaa, jotta rahojen talletuksen saa tehtyä maksutta. Automaateilta löytyvät kaikkien pankkiryhmien säästöpossujen avaimet, mikäli oma avain on päässyt katoamaan.