Valtion tilinumerot muuttuvat 1.12.2020 alkaen

Valtio vaihtaa maksuliikennepalveluiden tarjoajan 1.12.2020. OP:n rooli valtion maksuliikenteen päävälittäjänä päättyy, ja valtio keskittää maksuliikenteensä Danskeen ja Nordeaan. Muutos vaikuttaa valtion virastojen ja laitosten maksuyhteystietoihin.

Kun maksat esimerkiksi veroja Verohallinnolle tai ajoneuvoveron Traficomille 30.11.2020 jälkeen, käytä maksaessasi näiden virastojen Dansken tai Nordean tilinumeroita. OP:n tilinumeroa ei valtion virastoille ja laitoksille maksettaviin maksuihin pidä enää marraskuun jälkeen käyttää. 

Marraskuun loppuun asti voit valtiolle maksaessasi käyttää OP:n tilinumeroa. Maksu ohjautuu 30.11. asti automaattisesti OP:n tilille, vaikka käyttäisit maksaessasi Dansken tai Nordean tilinumeroa.

Päivitä valtiolle maksettaviin laskuihin uudet tilinumerot 1.12.2020 alkaen

Tarkistathan, että aiemmin verkkopankkiisi tallentamissasi valtiolle menevissä maksuissa on oikeat tilinumerot. Päivitä niihin tarvittaessa uudet tilinumerot ja poista OP:n tilinumero verkkopankkisi maksupohjista.

Yritysten tulee päivittää valtion uudet tilinumerot saajarekisteriinsä.

Oikean tilinumeron päivittäminen maksuihin on tärkeää, jotta maksut varmasti menevät perille ajallaan. Jos kuitenkin joulukuussa maksat laskusi vahingossa valtion vanhalle OP:n tilille, teemme valtion kanssa yhteistyötä varmistaaksemme, että kaikki valtiolle osoitetut maksut menevät perille vielä joulukuun puolella.