Satoa OP Yrityspankin kevään webinaareista – tutustu webinaaritallenteisiin

OP Yrityspankki on järjestänyt kuluneen kevään aikana useita webinaareja toimialan ajankohtaisista teemoista. Huippuasiantuntijoiden siivittämissä keskusteluissa on puhuttu niin globalisaation murroksesta, tulevaisuuden energiaratkaisujen rahoittamisesta kuin pakotteiden ja sääntelyiden muuttuvasta kentästä.

Jos jokin webinaareistamme on jäänyt katsomatta, löydät alla olevasta listauksesta linkit webinaaritallenteisiin.

Yritysten vastuullisuusraportointi sijoittajien ja yritysten mielenkiinnon kohteena

Miten ESG-analyysia hyödynnetään sijoitus- ja rahoitusprosessissa, ja mitä hyöytä on ESG-raportoinnin standardoinnista? Webinaarissa syvennytän siihen, mitä nämä ja muut vastuullisuusraportoinnin aiheet tarkoittavat sijoittajan ja yhtiön näkökulmasta.

Vastuullisen sijoittamisen johtava asiantuntija Annika Esono Manninen kertoo alkuun, kuinka integroimme vastuullisuuden sijoitustoiminnassamme. Salkunhoitaja Kristiina Vares-Wartiovaara avaa puolestaan ESG-raportoinnin standardoinnin hyötyjä ja kertoo julkisen ESG-datapankin rakentamisesta EU:ssa. Trucostin kehitysjohtaja Sören Stöber kuvaa, kuinka datan saatavuuden lisääminen avaa vastuullisen raportoinnin mahdollisuuksia.

Kassanhallinnan uudet mahdollisuudet

Miten saada reaaliaikainen kokonaiskuva yrityksen kassatilanteesta? Kuinka helpottaa rahavirtojen seurantaa ja selvittelyä? Webinaarissa kävimme läpi taloudenhallinnan tyypillisiä haasteita ja haimme yhdessä ratkaisuja talousasiantuntijoita askarruttaviin kysymyksiin.

Kuuntele, miten uudet palvelumme OP Yritystalous ja OP Virtuaalitili voivat helpottaa talousasiantuntijasi arkea. Asiantuntijoidemme Hanna Äijälän ja Anni Palun mukana keskustelemassa ja kassanhallinnan myyttejä murtamassa ovat Suomen Punaisen Ristin Anu Liikanen ja Vexve Armatury Group Oy:n Riiko Kaurola.

Globalisaation murros

Kansainvälinen kauppa on tällä hetkellä monin tavoin murroksessa. Palvelukaupan osuus maailman kaupasta kasvaa, digitalisaatio luo yrityksille uusia mahdollisuuksia, mutta samanaikaisesti konttipula ja komponenttiteollisuuden hajanaisuus haastavat toimitusketjujen resilienssiä. Näkymät monien muutosten keskellä ovat sumuisia ja ennustaminen vaikeaa.

Webinaarissamme OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemen kanssa keskustelemassa ovat Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju sekä OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen. Keskustelun aikana kirkastetaan tulevaisuuden näkymiä ja selvitetään, millä keinoin suomalaiset yritykset parhaiten menestyvät globalisaation murroksessa.

Tulevaisuuden energiaratkaisut ja niiden rahoittaminen

Energiantuotannon muutos ympäristöystävälliseen ja vähäpäästöiseen muotoon on aikakautemme suurimpia tehtäviä. Vierailevat huippuasiantuntijamme pohtivat muun muassa, millaisia riskejä ja toisaalta tuottomahdollisuuksia suursijoittaja näkee energiamurroksessa, ja miten energia-alan on muututtava, jotta ilmastonmuutos voidaan pysäyttää?

Webinaarissa ovat mukana keskustelemassa europarlamentaarikko Henna Virkkunen, St1 Nordic Oy hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ja OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi.

Kaupan digitalisaatio

Toimitusketjujen ja kaupan rahoitusprosessien sietokykyä on testattu koronapandemian aikana. Tällaisessa ympäristössä toimiminen on vaatinut yrityksiltä ketterämpää työskentelytapaa ja korostanut digitalisaation merkitystä. Siksi digitaaliset ratkaisut kehittyvät nyt kaupan rahoituksen käytännöissä nopeammin kuin koskaan ennen.

Mitä digitalisaation kentällä käytännössä tehdään ja mitkä ovat käynnissä olevat aloitteet tällä hetkellä? Näistä aiheista keskusteltiin englanniksi webinaarissa Pohjoismaiden ICC-yhteisön kanssa. Puhujina toimivat:

  • Timo Vuori, Maajohtaja, ICC Finland
  • Minna Väisänen, johtaja, Valmetin kauppa- ja vientirahoitus
  • Matti Malminen, johtaja, Konecranesin Kauppa- ja vientirahoitus
  • Antti Niemelä, Business Lead, OP Yrityspankki

Liiketoiminta pakotteiden ja sääntelyn maailmassa?

Pakotteiden ja sääntelyn merkitys kasvaa jatkuvasti. Sääntelyn kenttä muuttuu koko ajan, ja lisäksi määräysten määrä on kasvanut. Englanninkielisessä Webinaarissa Aleksi Pursiainen Solid Plan Consultingista ja OP:n Business Lead Antti Niemelä käyvät läpi peruskysymyksiä: miten pakotteet toimivat ja mikä on niiden logiikka?