Pariskunta ostoksilla kirpputorilla.

OP-mobiilimaksupääte

OP-mobiilimaksupäätteellä vastaanotat yrityksesi korttimaksuja missä ja milloin vain.

Palvelu sopii erityisesti yritykselle, jossa tehdään liikkuvaa työtä ja joissa halutaan vastaanottaa korttimaksuja myös oman liikkeen ulkopuolella. Koska palvelussa ei peritä kiinteitä kuukausimaksuja, siitä hyötyvät erityisesti kausiluonteista liiketoimintaa tekevät yritykset.

 • Palvelu säästää yrityksesi aikaa ja voit keskittyä omaan liiketoimintaasi.
 • Saat palvelun avulla tehdyt maksut yrityksesi tilille kahden päivän kuluttua ja kokonaisuudessaan ilman rajoituksia. Sinun ei tarvitse odottaa 14 päivää maksujen saapumista eikä huolehtia maksamattomien laskujen perimisestä.
 • Palvelu vähentää käteisen rahan kuljettamisen tarvetta ja käsittelykustannuksia.
 • Voit toimittaa kotitalousvähennykseen tarvittavat tiedot palvelusta suoraan asiakkaalle: Ei enää tarvetta erillisten laskujen ja tositteiden lähettämiseen!
 • Voit joko ostaa mobiilimaksupäätteen yrityksellesi tai vaihtoehtoisesti vuokrata sen. Mikäli ostat laitteen, veloitamme vain laitteen käytöstä eli kiinteitä kuukausittaisia kuluja ei tule.
 • Maksupääte tukee useita kieliä ja puhelinpalvelumme palvelee sinua ongelmatilanteissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Saat OP-mobiilimaksupäätteen lähimmästä osuuspankistasi. Palvelumme edellyttää, että sinulla on y-tunnus eli olet yrittäjä. Lisäksi sinulla tulee olla pankkitili osuuspankissa sekä OP-korttitilityspalvelusopimus, jotta voimme tilittää korttimaksujen rahat tilillesi. Tilin avauksen ja OP-korttitilityspalvelusopimuksen saat tehtyä helposti osuuspankissa samalla kertaa kun sinulle tilataan OP-mobiilimaksupääte.

OP-mobiilimaksupäätteen käyttö vaatii älypuhelimen tai tabletin ja siihen ladatun mobiilimaksupäätesovelluksen.

Mobiilimaksupäätesovellus mahdollistaa korttimaksujen vastaanottamisen joko yksinkertaisen ja nopean ostotoiminnon tai monipuolisemman tuotekatalogin avulla. Pääset myös tarkastelemaan ja hallinnoimaan tehtyjä maksuja sovelluksen kautta sekä muuttamaan tilisi asetuksia.

Voit unohtaa kalliit kuittitulostimet ja kuittirullien tilaamisen. Mobiilimaksupäätesovelluksen kautta voit lähettää kuitin asiakkaallesi joko sähköpostilla tai tekstiviestillä asiakkaasi valinnan mukaisesti.

Mikäli liiketoimintasi mahdollistaa asiakkaillesi kotitalousvähennyksen hakemisen, palvelumme säästää sinulta huomattavasti aikaa ja vaivaa.

Voit tuottaa sovelluksesta asiakkaallesi kuitin, joka sisältää kaikki tiedot, jotka asiakkaasi tarvitsee kotitalousvähennyshakemuksen tekemiseen. Sinun ei tarvitse toimittaa asiakkaallesi jälkikäteen laskua tai muuta todistusta asiakkaan ostamista palveluista.

Sovelluksen kieli tulee puhelimen kielen mukaan. Vaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Palvelumme tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä käyttäviä älypuhelimia ja tabletteja:

 • Android 2.3 ja uudemmat
 • Apple iOS 6.0 ja uudemmat

Tutustu tuettujen laitteiden listaan

Mikäli laitettasi ei ole listalla, mutta se käyttää tuettua Android- tai iOS –versiota, varmista palvelun toimivuus laitteessasi ennen sopimuksen solmimista.

Saat ladattua ilmaisen OP-mobiilimaksupäätesovelluksen itsellesi Applen AppStoresta tai Google GooglePlay –sovelluskaupasta.

 

Mobiilimaksupäätteemme on maailmalla testattu. Päätteemme täyttää EMV- ja PCI DSS -turvavaatimukset, joten maksujen vastaanottaminen on turvallista ja varmaa. Lisäksi OP myöntää kauppiailleen maksutakuun eli takaamme sen, että saat vastaanottamasi maksutapahtumat aina tilillesi.

OP-mobiilimaksupäätteen avulla voit ottaa korttimaksuja vastaan kaikilla Visa- ja MasterCard -korteilla, mukaanlukien V-Pay- ja Maestro-kortit. Mobiilimaksupäätteessä on lukija sekä siru- että magneettijuovakorteille. Sirukorttien yhteydessä maksu vahvistetaan aina PIN-koodilla. Magneettijuovakorttien yhteydessä käyttäjä kirjoittaa allekirjoituksensa sovelluksen näyttöön. Kaikissa tapauksissa maksu varmennetaan aina, joten voit olla varma asiakkaasi maksukyvystä.

Mobiilimaksupäätteessä näkyvät Visan, MasterCardin ja OPn logot antavat asiakkaillesi luottamusta siihen, että päätettä on turvallista käyttää.

OP-mobiilimaksupäätteen käyttökielet ovat suomi, ruotsi, englanti, ranska, saksa, hollanti ja puola. Voit valita haluamasi kielen laitteen valikosta. Laite osaa vaihtaa palvelukielen siihen asetetun maksukortin kielikoodin mukaan.

Mobiilimaksupääte liitetään mobiililaitteeseen Bluetooth-yhteydellä. Yhteydenmuodostus on helppoa ja sen saa tehtyä hetkessä.

Saat palvelun käyttöönoton yhteydessä tunnukset, joilla pääset OP-mobiilimaksupäätteen verkkopalveluun tutkimaan ja hallinnoimaan tietojasi.

Verkkopalvelussa näet lähes reaaliaikaisesti kaikki palvelun kautta tekemäsi maksutapahtumat. Myös käteismaksut näkyvät raporteilla. Raportit saat tulostettavaan muotoon Excel- ja CSV-formaateissa, jolloin voit tallentaa ne tietokoneellesi myöhempää tarkastelua tai viranomaisraportointia varten.

Palvelun kautta voit tarvittaessa tehdä maksutapahtumien peruutuksia, osittais- tai kokonaispalautuksia sekä lähettää kuitteja asiakkaille.

Verkkopalvelun kautta voit koota helposti ja nopeasti myymistäsi tuotteista ja palveluista tuotekatalogin, joka näkyy mobiililaitteesi sovelluksessa. Koska myymissäsi tuotteissa saattaa olla erilaisia verokantoja, pääset määrittelemään ALV-prosenttitason jokaiselle tuotteelle erikseen ja palvelu näyttää käytetyn ALV-prosentin kuiteissa ja raporteissa.

Lisäksi pääset hallinnoimaan käyttäjätietojasi. Voit luoda verkkopalvelun kautta uusia käyttäjätunnuksia henkilöstöllesi, jolloin he voivat ottaa vastaan korttimaksuja puolestasi. Luomillasi käyttäjillä on rajoitetut oikeudet, jolloin kontrolli toimintaan säilyy yksinomaan sinulla.

OP-mobiilimaksupäätteen käyttöön liittyvissä asioissa sinua auttaa OP-maksupäätetuki numerossa 0600 550250 (ark. 9-17) sekä sähköpostitse  osoitteessa op.maksupaatetuki@nomis.fi. Palvelemme sinua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tarpeesi mukaan.

Uuden laitteen hankinnassa sinua auttaa oma osuuspankkisi.

Palvelun taustalla olevan OP-korttitilityspalvelun ansiosta takaamme korttimaksutapahtumien tilitykset nopeasti ja turvallisesti tilillesi.

 • Tilitämme maksut tilillesi kahdessa arkipäivässä siitä, kun maksutapahtumat ovat saapuneet tilitysjärjestelmäämme.
 • Palvelussamme ei ole summarajoituksia, joten tilitämme kunakin päivänä tekemistäsi myynneistä saamasi rahat sinulle yhdellä kertaa.
 • Lisäksi tilitämme maksut sinulle kokonaisuudessaan ja veloitamme palkkiot vasta seuraavan kuukauden alussa. Tämä helpottaa merkittävästi kirjanpitoasi, kun pystyt täsmäyttämään kunkin maksutapahtuman ja siitä saadun tilityksen.

Haluamme auttaa yritystäsi menestymään ja kasvamaan. Kun yrityksessäsi tarvitaan lisää maksupäätteitä, niiden lisääminen palveluun on yksinkertaista. Ota yhteys omaan osuuspankkiisi.

Mikäli sinulle tulee tarvetta perinteiselle maksupäätteelle tai haluat perustaa verkkokaupan, palvelun taustalla oleva OP-korttitilityspalvelu mahdollistaa tämän helposti ja nopeasti.

Veloitamme palvelun käytöstä prosentuaalisen osuuden jokaisen maksutapahtuman arvosta. Emme veloita palvelun käytöstä kiinteitä kuukausimaksuja. Mikäli vastaanotat suuria määriä korttimaksuja, kysy hintatarjous osuuspankistasi.

Voit ostaa OP-mobiilimaksupäätelaitteen kertamaksulla. Mikäli ostat laitteen yrityksellesi, maksat vain käytöstä. Palvelun käytöstä ei aiheudu muita juoksevia kuluja.

Vaihtoehtoisesti voit vuokrata laitteen kuukausimaksua vastaan. Sopimus on 24 kk:n mittainen, minkä jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Mikäli päädyt laitteen vuokraamiseen, sinulla on käytössäsi ilmainen vaihtolaitepalvelu eli mikäli päätteesi menisi käytössä rikki, saat uuden päätteen veloituksetta.