Tervetuloa neuvotteluun

Näitä tarvitset neuvottelussa

Tarkista vielä saamastasi vahvistusviestistä varatun neuvottelun ajankohta ja mihin neuvottelu on sovittu: onko se OP:n konttorissa, puhelimessa vai verkossa.

Tutustu sitten kokoamiimme ohjeisiin, jotta neuvottelu etenee mahdollisimman sujuvasti.

Edunvalvontavaltakirja on asiakirja, jolla henkilö voi itse ennakolta määrätä, kuka hänen asioitaan hoitaa siinä ti-lanteessa, että hän itse tulee sairauden tai heikentyneen terveydentilan vuoksi kykenemättömäksi huolehtimaan asioistaan. Edunvalvontavaltuutuksella valtuutettu henkilö voidaan oikeuttaa edustamaan valtuutuksen antajaa tämän omaisuutta koskevissa asioissa ja henkilökohtaisissa asioissa. Valtakirjan voi tehdä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka kykenee ymmärtämään valtakirjan merkityksen.

Valtuuttaja määrää valtakirjassa ainakin yhden valtuutetun hoitamaan asioitaan. Lisäksi on mahdollista määrätä myös toissijaisia valtuutettuja ja varavaltuutettuja. Valtuutettuna voi toimia yhtä hyvin sukulainen kuin kuka tahansa muukin läheinen henkilö. Sukulaiset tai läheiset henkilöt voivat kuitenkin olla esteellisiä toimimaan valtakirjan nojalla tietyissä tilanteissa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi:

  • kuolinpesän asioissa valtuuttajan edustaminen, jos valtuutettu on myös itse kuolinpesän osakas
  • lahjoituksen tekeminen valtuutetun omille lapsille tai sisarustensa lapsille, vaikka valtakirjassa olisikin määräys lahjojen antamisesta esimerkiksi lapsenlapsille
  • luopuminen lesken puolesta hallintaoikeudesta puolisoiden yhteisenä kotina käyttämään asuntoon, jos valtuutettu on myös ensiksi kuolleen puolison kuolinpesän osakas.

Mieti sen vuoksi jo etukäteen mahdollinen esteetön varavaltuutettu. Esteettömän varavaltuutetun tulee lähtö-kohtaisesti olla joku muu henkilö kuin sukulainen tai sukulaisen puoliso. Esteetön varavaltuutettu ei ole välttämätön, mutta hänet määräämällä voit varmistaa, että valtakirjaa voidaan käyttää myös edellä mainittujen esimerkkien kaltaisissa tilanteissa.

Neuvottelua varten tarvitset valtuutettavien henkilöiden (varsinainen valtuutettu, mahdolliset toissijaiset valtuutetut, varavaltuutetut ja esteettömät varavaltuutetut) koko nimet ja henkilötunnukset. Tarvitsemme myös tiedon siitä, onko sinulla omistuksessasi kiinteää omaisuutta. Lisäksi kannattaa pohtia onko suunnitelmissa sellaisia lahjoituksia tai ennakkoperintöjä, jotka olisi syytä huomioida valtakirjassa.

Keskustele valtuutettavien henkilöiden kanssa asiasta jo ennen neuvottelua. Valtuutettavien henkilöiden ei tarvitse olla neuvottelussa läsnä.

Asiakirjan laadinnasta veloitetaan voimassaolevan hinnaston mukainen palkkio. Mikäli neuvottelussa päädytään siihen, ettei asiakirjojen laatiminen ole tarpeellista tai ajankohtaista, laskutetaan tapaaminen käytetyn työajan perusteella voimassaolevan tuntihinnan mukaisesti.

 

Huomioi nämä ennen neuvottelua

Valmistaudu neuvotteluun tarkistamalla ja tarvittaessa täydentämällä asiakastietojasi OP:n verkkopalvelussa. Näin nopeutat tapaamistasi.

Vahvistusviestistä löydät, millä tavalla olet tapaamassa asiantuntijan

Ota esille neuvotteluun tarvittavat em. tiedot tai asiakirjat, joihin liittyvistä asioista haluat keskustella. Asiantuntijamme soittaa sinulle neuvottelun alkamisaikaan. Jos käytössäsi on OP-mobiili, voit varmistaa, että sinulle tuleva puhelu on oikeasti osuuspankista.

Verkkoneuvotteluun voit osallistua joko op.fi-palvelussa tai OP:n mobiilisovelluksen avulla.

Op.fi:ssä osallistuminen

  1. Avaa verkkoselaimellasi op.fi ja kirjaudu sisään OP:n tunnuksillasi.
  2. Siirry Asiakaspalvelu-sivulle ja valitse Verkkoneuvottelu.
  3. Seuraa neuvottelusivun ohjeita ja pidä se taustalla auki, kun liityt verkkoneuvotteluun.

 

OP:n mobiilisovelluksella osallistuminen

  1. Varmista, että laitteestasi löytyy Teams-neuvottelusovellus. Jos sinulla ei vielä ole sovellusta käytössäsi, lataa se hyvissä ajoin ennen neuvottelusi alkua laitteesi sovelluskaupasta.
  2. Kirjaudu sisään OP:n mobiilisovellukseen OP:n tunnuksillasi.
  3. Kun olet kirjautunut sovellukseen, avaa Muut-valikko ja valitse Asiakaspalvelu.
  4. Valitse asiakaspalvelun alavalikosta Verkkoneuvottelut. Valitse alkavan verkkoneuvottelusi kohdalta Liity neuvotteluun.
  5. Seuraa neuvottelunäkymän ohjeita ja pidä se taustalla auki, kun liityt verkkoneuvotteluun.

Ota konttoriin tullessasi mukaan suomalaisen viranomaisen myöntämä voimassa oleva henkilöllisyystodistus:

  • 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti tai passi tai diplomaattipassi.
  • Suomen kansalaiselle 1.10.1990 jälkeen myönnetty ajokortti käy henkilöllisyystodistukseksi muissa kuin OPn verkkopalvelusopimuksen ja -tunnusten avaamiseen liittyvissä asioissa

 

Ajanvarauksen muokkaus ja peruutus

Voit muokata ja peruuttaa ajanvarauksesi Ajanvarauksesi-sivulla. OP-mobiilissa ajanvarauksesi löytyvät Muut välilehden alta Asiakaspalvelusta.

Voit tarvittaessa myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos varasit ajan kirjautumatta sisään, tarvitset varaustunnuksen, jonka näet saamastasi vahvistusviestistä. Huomaathan, että neuvottelua ei voi perua tekstiviestillä.

Siirry op.fi-palveluun:

https://www.op.fi/etusivu