Asuntolainan lyhennysvapaan hakeminen koronaviruksen vuoksi

Hakemusten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa ja jonotusajat ovat erikoistilanteesta johtuen tavallista pidemmät.

OP Ryhmä tarjoaa taloudellista helpotusta asiakkaille, joiden taloudenhoito on vaikeutunut koronaviruksen vuoksi. 

Jos koronavirus vaikeuttaa velanhoitoasi, sinulla on mahdollisuus hakea asuntolainan tai vakuudellisen kulutusluoton lyhennysvapaata maksutta. (Toimitusmaksu on normaalisti 100 euroa, 1.4. alkaen 120 euroa.) Lyhennysvapaata voi hakea enintään 12 kuukauden ajaksi.

Kerrothan muutoshakemuksessa, miten koronavirus on vaikeuttanut toimeentuloasi ja velanhoitokykyäsi.

Hae lyhennysvapaata verkossa.

Suosittelemme hakemaan lyhennysvapaata vain tarpeeseen. Mikäli taloudellisia vaikutuksia ei vielä ole ilmennyt, ei lyhennysvapaata tule hakea varmuuden vuoksi. Lyhennysvapaan hakeminen varmuuden vuoksi kasvattaa jonoja ja käsittelyaikoja lainapalvelussamme. Lyhennysvapaata voi hakea maksutta myöhemminkin, jos taloudellinen tilanteesi koronaviruksen vuoksi muuttuu.

Huomioithan, että asiakaspalvelussamme ja hakemusten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa ja jonotusajat ovat erikoistilanteesta johtuen tavallista pidemmät. Jos asiasi ei ole kiireellinen, suosittelemme sinun palaavan asiaan myöhemmin. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun lyhennysvapaahakemus on käsitelty, ilmoitamme tästä viestillä.

Lue myös koronatilanteen usein kysytyt kysymykset.

Hintaetu on voimassa 21.9.2020 asti ja koskee 16.3.2020 alkaen saapuneita hakemuksia. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti ja pankin yleisten kriteerien mukaisesti. Lyhennysvapaan myöntämiseen voivat vaikuttaa lainan vakuudet tai muut velanhoidon ongelmat, joilla ei ole yhteyttä koronavirukseen.