Koronavirus heiluttaa pörssejä – piensijoittajan on hyvä pysyä rauhallisena

Voimakkaasti levinnyt koronavirus on heiluttanut pörssikursseja eri puolilla maailmaa. Myös Suomessa virus on aiheuttanut epävarmuutta säästäjille ja sijoittajille. Piensijoittajana sinun on hyvä pysyä rauhallisena ja pitää kiinni sijoitussuunnitelmastasi. Jos sijoitusaikasi on useita vuosia, on hyvä muistaa, että lyhyellä aikajänteellä markkinoiden luonteeseen kuuluu sekä nousut että laskut.

Huomioi aikajänne ja riski

  • Jos tavoitteenasi on kasvattaa pitkäjänteisesti omaa salkkuasi esimerkiksi vähintään viiden vuoden tähtäimellä, eivät tällaiset epävakaudet ole kovin isossa roolissa.
  • Riskiä sietävälle sijoittajalle voimakkaat kurssiheilahdukset voivat näyttäytyä myös mahdollisuutena ostaa lisää rahastoja, kun monien osakkeiden hinnat tulevat alaspäin.
  • Jos oma riskinsietokykysi on matala, voit päivittää säästösuunnitelmaasi varovaisemmaksi ja vaihtaa säästötuotteesi matalariskisempiin, kuten esimerkiksi säästäjän rahastoihin tai asuntoihin ja metsään sijoittaviin rahastoihin.
  • Huomioithan myös, että jos lähdet pidemmäksi aikaa sivuun markkinoilta, voit helposti jäädä uudesta kurssinoususta paitsi.

Lue lisää asiantuntijoidemme näkemyksiä op.median artikkeleista.

Koronavirus koettelee osakemarkkinoita ympäri maailman – miten piensijoittajan pitäisi reagoida tilanteeseen?

OP Varainhoidon markkinakommetti: Viruspelko räjähti markkinoilla