Koronavirus ja matkustajavakuutus

Kiinassa on todettu useita keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus. Ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Kiinaan ja välttämään kaikkea matkustamista Hubein maakuntaan. Ohessa kootusti tärkeää tietoa matkustajavakuutuksiin liittyen.

Matkan peruuttaminen

Pohjola Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta voidaan korvata Kiinaan suuntautuvan matkan peruuntumisen kuluja, jos matkan alkuun on aikaa alle 60 vuorokautta. Myös OP-Visa Platinumin matkan peruuntumisturvasta voidaan korvata peruuntumisen kuluja. Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea näiltä sopimuksen mukaiset palautukset. Matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista voit hakea korvausta  verkkopalvelussa.

Muista matkavakuutustuotteista ei korvata matkan perumista matkakohteen olosuhteiden vuoksi.

Evakuointikulut

Pohjola Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvan ja Yrityksen Matkaturvan Evakuointiturvan avulla vakuutetulla on mahdollisuus päästä pois äkillisen yleisvaarallisen epidemian keskeltä, jos viranomainen kehottaa poistumaan kohteesta. Viranomaisen antamaa poistumiskehotusta Hubein maakunnasta ei toistaiseksi ole annettu. Jos poistuminen Hubeista on mahdollista, voidaan evakuointikulut edellä mainituista turvista kuitenkin poikkeuksellisesti korvata matkakohteen heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Tarkemmat tiedot korvattavista kuluista löydät vakuutusehdoistasi. Tarvittaessa voit tiedustella turvasi korvauspiiriä olemalla yhteydessä Pohjola Vakuutuksen puhelinpalveluun. Evakuoitumisen kuluja muualta kuin Hubein maakunnasta ei korvata.

Muista matkavakuutustuotteista ei korvata evakuointikuluja tai matkan keskeyttämistä matkakohteen olosuhteiden vuoksi.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos myöhästyt matkalta tai joudut odottamaan matkalle pääsyä lentoliikenteeseen tai julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden vuoksi (esim. lento perutaan viranomaisten suljettua lentokentän), sinulla saattaa olla mahdollisuus saada korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Lisää ohjeita vahinkotilanteeseen ja linkin vahinkoilmoitukseen löydät Pohjola Vahinkoavusta.

Jos tarvitset lääkärin apua

Koronavirukseen sairastuminen matkalla korvataan matkasairautena.

Pohjola Vakuutuksen 24 h -matkahätäpalvelusta saat ulkomaanmatkalla ollessasi

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Pohjola Vakuutuksen matkahätäpalvelu: + 358 102 530 011

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet Pohjola Vahinkoavusta. Vahinkoavusta löydät tarvittaessa myös matkakohdettasi lähimmän kumppanimme suositteleman hoitolaitoksen.

Seuraa tilannetta