Rikkoutunut tuulilasi

Lasiturva kaikkiin henkilöautojen kaskovakuutuksiin

Huhtikuun alusta lähtien henkilöautojen Kevyt- ja Osakaskoon on mahdollista ottaa tuulilasivahinkojen varalta Lasiturva. Lasiturva on ollut saatavilla aikaisemmin vain Superkaskossa.

Tuulilasivahinkoja sattuu eniten maalis-toukokuussa kun lumet sulavat, tienpintojen kivet ja talvirenkaiden nastat helposti irtoavat ja osuvat tuulilasiin.

Tuulilasin korjaus ja vahingonkorvaus hoituvat nopeasti ja helposti korjaamokumppaneillamme.

Kaikki ohjeet vahinkotilanteisiin löytyvät OP Vahinkoavusta, josta löytyvät myös korvauskumppanimme. Enää ei tarvita erillistä yhteydenottoa vakuutusyhtiöön, vaan esimerkiksi tuulilasin rikkoutuessa voit mennä suoraan korjauskumppanillemme, eikä erillistä vahinkoilmoitusta tarvita.

Tuulilasin vaihto maksaa keskimäärin noin 600 euroa

Normaalisti kuukauden aikana OP:n vakuutusasiakkaiden tuulilaseja hajoaa noin tuhannesta kahteen tuhanteen kappaletta, mutta huhtikuu näkyy selkeänä piikkinä. Viime vuoden huhtikuussa vakuutuksesta korvattiin 7700 tuulilasia.

Viime vuonna voimaan tullut katsastusasetuksen muutos on nostanut vaihdettujen tuulilasien määrää, sillä nykyään halki oleva tuulilasi voi tuoda hylkäävän katsastuspäätöksen. Muutos perustuu siihen, että rikkoutunut tuulilasi on turvallisuusriski ja useassa automallissa osa auton kantavaa rakennetta.

Keskimäärin tuulilasin vaihto maksaa noin 600 euroa, mutta kalleimmat lasit saattavat aiheuttaa autoilijan lompakkoon 1500-2000 euron loven. Hintaa nostaa esimerkiksi se, jos lasissa on lämmitys, sade- tai valotunnistin.