Matkavaluuttapalvelumme päättyy asteittain – ota kortti käyttöön myös ulkomailla

Lopetamme matkavaluutan tarjoamisen asteittain 1.4.2020 mennessä. Koska kortin käyttö ulkomailla on lisääntynyt vuosittain, ei palvelulle ole enää samanlaista tarvetta.

Tiesithän, että ulkomailla turvallisinta on maksaa kortilla? Jos tarvitset käteistä, on sitä useimmiten edullisinta nostaa vasta matkakohteessa automaatista. Voit siis maksaa ulkomailla sujuvasti ilman etukäteen tilattua valuuttaa.

Palvelun päättyminen, aikataulu

31.1.

  • Viimeinen päivä, kun voit valita konttorin matkavaluutan noutopaikaksi. Muutos koskee kaikkia valuutan tilauskanavia eli konttoria, op-fi-palvelua ja puhelinpalvelua.

29.2.

  • Viimeinen päivä, kun voit tilata valuuttaa posti- tai lentokenttätoimituksena op.fi-palvelusta tai puhelinpalvelusta. Tilauslomake poistuu op.fi-palvelusta. 
  • Valuutan saamisessa suoraan konttorilta helmikuun aikana on pankkikohtaisia eroja. Selvitäthän oman pankkisi tilanteen ennen matkavaluutan vaihtamista.

1.3.-31.3.

  • Toimitamme viimeiset helmikuussa tehdyt tilaukset postiin ja lentokentälle.

1.4.

  • Matkavaluuttapalvelumme päättyy.

Mietityttääkö jokin kortin käytössä ulkomailla? Olemme koonneet avuksesi lisätietoa aiheesta ja turvallisen maksamisen muistilistan.

Lue lisää kortin käytöstä ulkomailla

Tiedätkö matkakohteesi vaativan käteistä? Vaikka korttimaksaminen on monessa maassa jo nykypäivää, löytyy edelleen joitakin käteismaksua suosivia matkakohteita. Olemme koonneet avuksesi lisätietoa aiheesta.

Lue lisää käteisen käytöstä ulkomailla