Vuoden 2019 palvelumaksuerittely asiakkailla helmikuussa

EU-tilidirektiivin mukaisen vuoden 2019 palvelumaksuerittelyn asiakasviestintä on käynnissä.

OP:n henkilöasiakkaana saat vuoden 2019 palvelumaksuerittelyn helmikuun aikana, jos olet pääomistaja
  • käyttötilissä 
  • käyttötiliin pohjautuvassa tilissä, esimerkiksi yhteisessä taloustilissä tai op.fi:n Säästölippaassa 
  • perusmaksutilissä
Jos sinulla ei ole tällaisia tilejä, sinulle ei myöskään lähetetä palvelumaksuerittelyä.

Mikä palvelumaksuerittely on?

Palvelumaksuerittely on osa laajempaa tilidirektiiviä (2014/92/EU), jonka tavoitteena on maksutiliin liittyvien toteutuneiden palvelumaksujen ilmoittaminen kuluttaja-asiakkaalle sellaisessa muodossa, että asiakas saa kootusti tiedon maksamistaan palvelumaksuista ja asiakkaan on helppo vertailla toteutuneita maksuja eri palveluntarjoajien välillä. Lähetämme palvelumaksuerittelyn sinulle kerran vuodessa.

Mistä löydän palvelumaksuerittelyni?

Jos käytät OP-mobiilia tai op.fi-palvelua saat palvelumaksuerittelystä kertovan viestin lähipäivinä. Viestissä kerrotaan, että palvelumaksuerittelysi on lisätty Omaan arkistoosi, jonka löydät OP-mobiilista kohdasta Muut ja Oma profiili. Op.fi-palvelussa Oma arkisto löytyy sivun oikeasta laidasta. Jos sinulla ei ole käytössä op.fi-palvelua palvelumaksuerittely lähetetään postitse kotiosoitteeseesi helmikuun aikana. 

Miten luen palvelumaksuerittelyä?

Palvelumaksuerittelystä näet kyseiseen tiliin liitettyjen palvelujen palvelumaksut ajalta 1.1.-31.12.2019. Kohdasta ”Maksetut maksut yhteensä” näet palvelumaksusi ennen mahdollisten OP-bonusten käyttöä palvelumaksuihin. Kohdasta ”Lisätiedot” löydät palvelumaksuihisi mahdollisesti käytettyjen OP-bonusten määrän. Jos palvelumaksuerittely on tyhjä, kyseisellä tilillä ei ole ollut palvelumaksuja.

Miten OP:n palvelumaksut veloitetaan?

Palvelumaksut veloitetaan tililtä tai OP-bonuksista kuukausittain. Osuuspankin omistaja-asiakkaan palvelumaksuihin ja palkkioihin käytetään asioinnista kertyneitä OP-bonuksia. Omistaja-asiakkuutesi ja tämänhetkiset OP-bonuksesi voit tarkistaa op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista. Jos sinulla ei ole käytössä OP:n verkkopalvelutunnuksia, saat tiedot käymällä osuuspankkisi konttorissa.

Mistä löydän lisätietoa?

Lisätietoja löydät sivuilta op.fi/palvelumaksuerittely sekä Maksuja koskeva tietoasiakirja.
Osuuspankkisi hinnaston löydät osoitteesta op.fi/hinnasto. OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa voit kysyä lisätietoa viestillä tai chatissa.