Nainen on kahvilassa. Pöydälle on kahvikuppi ja sanomalehti.

PAU:n lakko vaikuttaa postinjakeluun koko Suomessa 11. – 24.11.

PAU:n lakko vaikuttaa myös OP:n lähettämiin postituksiin, jonka vuoksi niissä saattaa olla viivettä. Esimerkiksi maksu- ja luottokortit, tunnuslukukirjeet, maksukuoripalvelu, mahdolliset lainapaperiasiat sekä vakuutusasiakirjat ja korvauspäätökset eivät välity postitse lakon aikana. 

Huomioithan myös, että asiakkaidemme meille lähettämät kirjeet, kuten maksukuoret, saattavat myöhästyä lakon takia. Emme suosittele, että jätät maksukuoria Postin kuljetettavaksi lakon aikana. Jos haluat maksaa maksukuorella, se kannattaa viedä OP:n konttoriin.

Avainlukulistojen saapumisessa voi esiintyä viiveitä

Uusi avainlukulista lähetetään sinulle automaattisesti postitse, kun avainlukuja on jäljellä 20 kappaletta. Vaikka lakko vaikuttaisi avainlukulistojen postitukseen, eivät avainluvut normaalikäytössä pääse loppumaan ennen kuin uusi avainlukulistasi lakon päättymisen jälkeen saapuu.

Tiesitkö, että ottamalla OP-mobiilin käyttöösi voit hoitaa pankki- ja vakuutusasiasi ilman avainlukulistaa? OP-mobiilissa voit kirjautua sekä vahvistaa maksuja ja tapahtumia Mobiiliavaimella. 

Lue lisää OP-mobiilista 

Korttien saapumisessa esiintyy viiveitä 

Lakko aiheuttaa viiveitä uusien ja korvaavien korttien saapumisessa. Korttien osalta suosittelemme jatkamaan nykyisen kortin käyttöä. Jos käytössäsi ei ole väliaikaisesti korttia lainkaan, voit nostaa käteistä konttorista. 

Kortti-, Jousto- ja Täsmäluottojen luoton lyhennys

Huomioithan, että mahdollisten laskujen toimitusviiveistä huolimatta tulee luottoa lyhentää sovitulla tavalla. Luottojen laskutustiedot löydät edelliseltä laskulta ja op.fi-palvelusta.  

PAU:n lakon vaikutus valuuttatilauksiin

Lakon aikana suosittelemme tilaamaan matkavaluutan suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lakko ei vaikuta Helsinki-Vantaan lentokentältä noudettaviin tilauksiin. Postin jakelu-, käsittely- ja kuljetustoimintoja koskevan lakon toteutuessa emme voi luvata, että lähetykset ovat noutopäivään mennessä perillä Postissa tai OP:n konttoreissa. Postiin sekä OP:n konttoreihin tehdyt valuuttatilaukset voivat viivästyä myös lakon päättymisen jälkeen.

Lue lisää matkavaluutan tilaamisesta

E-laskulla ja suoramaksulla varmistat laskujen maksun myös poikkeustilanteessa

PAU:n lakko vaikuttaa myös paperilaskujen kulkemiseen. E-laskut sen sijaan saapuvat ajallaan OP-mobiiliin tai op.fi-palveluun hyväksyttäväksi hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Voit tilata e-laskuja op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa.

Myös suoramaksupalvelussa laskut kulkevat sähköisesti ja laskut maksetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä. Suoramaksutoimeksiannon laskuttajalle voit käydä tekemässä omassa osuuspankissasi tai soittamalla puhelinpalveluun. Uusi e-laskutilaus ja suoramaksutoimeksianto välitetään laskuttajallesi ja laskuttaja lähettää tilausta seuraavan laskun e-laskuna tai suoramaksuna. Jos epäilet, että laskuttaja on jo lähettänyt sinulle paperisen laskun ja epäilet sen saapumista postitse ennen eräpäivää, ota yhteyttä laskuttajaan.

Lue lisää e-laskun tilaamisesta ja suoramaksusta

Viimeisimmät tiedon postin kulusta löydät Postin sivuilta:

Lue lisää Postin tiedotteet -sivulta