Pohjola Sairaalan asiakaspalvelupiste Tampereella

Pohjola Sairaala tarjoaa henkilöstönsä työpanosta koronapandemian vastaiseen työhön

Pohjola Vakuutuksen omistama Pohjola Sairaala lahjoittaa henkilökuntansa panosta terveydenhuollon tehtäviin, jotka ovat koronakriisin aikana yhteiskunnallisesti kriittisiä. Ensimmäiset henkilöt aloittavat jo lähipäivinä väliaikaisissa työtehtävissä ja auttavat muun muassa tartuntaketjujen jäljittämisessä. Pohjola Sairaala maksaa henkilöstön palkat työskentelyajalta.

Koronapandemia on aiheuttanut julkiselle terveydenhuoltosektorille ennen näkemättömiä haasteita ja sairaaloiden henkilöstö on kovan paineen alla.

Samaan aikaan tapaturmien määrä on poikkeusoloissa merkittävästi vähentynyt. Tämä johtuu muun muassa siitä, että urheiluharrastuksia on rajoitettu ja työtapaturmien määrä on vähentynyt etätöiden myötä. Pohjola Sairaaloissa asiakaskäyntien määrä on vähentynyt noin 50 prosenttia.

- OP Ryhmä haluaa kantaa vastuunsa myös tässä tilanteessa ja tukea kriittisiä terveydenhuollon toimintoja. Yksityisen terveydenhuollon liiketoimintaympäristö on muuttunut nopeasti, ja tarjoamme nyt Pohjola Sairaalan työsuhteisesta henkilöstöstä arviolta 50–100 henkilön työpanosta tehtäviin, jotka ovat tarpeellisia koronakriisin ratkomisessa, Pohjola Sairaalan hallituksen puheenjohtaja ja Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä kertoo.

- Olemme käyneet keskustelua avun tarjoamisesta ja sen tarpeesta hyvässä yhteistyössä Sosiaali- ja Terveysministeriön sekä sairaaloiden kanssa. Kartoitamme parhaillaan yhdessä, missä suurimmat tarpeet ovat ja pyrimme kohdentamaan apumme sinne. Esimerkiksi tartunnan saaneiden altistusketjujen jäljittämiseen tarvitaan lisäresursseja ja osa henkilöstöstämme aloittaa näissä tehtävissä jo lähipäivinä. Henkilökuntamme on hyvin motivoitunutta ja sitoutunutta auttamaan vaikeassa tilanteessa, Pohjola Sairaalan toimitusjohtaja Markus Torkki kertoo.