Reppu joka selkään -keräys alkaa jälleen – lahjoita tarvikkeita vähävaraisille koululaisille

OP kerää taas yhdessä Hope ry:n kanssa reppuja ja koulutarvikkeita lahjoituksina vähävaraisille lapsille ja nuorille. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle koulutaival, jota käydä hymyssä suin.

Jo ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa.

OP haluaa kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaita hyviin tekoihin.

– Reppu joka selkään -keräys on säilynyt vuosia asiakkaiden ja osuuspankkien suosiossa. Keräys on konkreettinen tapa tehdä hyväntekeväisyyttä ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria paikallisesti, kertoo OP Ryhmän vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää.

Pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia, minkä vuoksi jokainen reppu on tärkeä.

– Edellisenä vuonna keräsimme reppulahjoituksia jopa 3300, ja tänä vuonna tavoitteenamme on ilahduttaa entistä useampaa, Tanhuanpää jatkaa.

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin keräyksessä mukana olevan OP:n toimipisteeseen.

Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Iloisia kohtaamisia on syntynyt vuosien varrella jatkuvasti.

Yhteistyö koululaisten hyväksi koetaan tärkeäksi, sillä kaikille halutaan mahdollistaa mieluisa koulutaival. Tarvikkeilla on suuri merkitys kouluintoon, minkä vuoksi myös mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

– On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään.

Nederström myös korostaa tarvikkeiden, kuten repun tärkeyttä läpi koko koulutaipaleen.

– Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita, hän muistuttaa.

Jo kuudennen kerran järjestettävän keräyksen tavoitteena on ilahduttaa kaikenikäisiä koululaisia kautta maan edellisten viiden vuoden tapaan. Aiempina vuosina lahjoituksia onkin saatu huikea määrä.

– Haluan kiittää jo nyt kaikkia lahjoittajia, Nederström toteaa ilahtuneesti.

Hope ry:n tavoite on tasa-arvoinen ja hyvä arki kaikille, ja myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä tätä.  Reppukeräys alkoi vuonna 2017, mistä lähtien reppuja on kerätty vuosittain tuhansia.

Katso mukana olevat osuuspankit ja lähin lahjoituspaikkasi: op.fi/reppukerays