Sri Lankan terrori-iskut – tärkeää tietoa matkustajavakuutuksista

Sri Lankassa on sunnuntaina 21.4.2019 sattunut sarja pommi-iskuja. Kohteen turvallisuustilanne on heikentynyt ja ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista kohteeseen. Ohessa kootusti tärkeää tietoa matkustajavakuutuksiin liittyen.

Matkan peruuttaminen

Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvasta voidaan korvata matkan perumisen kuluja Sri Lankan iskujen johdosta, jos matkan alkuun on vähemmän kuin 60 vuorokautta aikaa. Myös OP-Visa Platinumin ja OP-Visa Goldin matkan peruuntumisturva korvaa peruuntumisen kuluja. Ennen korvauksen hakemista matka tulee perua matkanjärjestäjälle tai palveluntarjoajalle ja hakea näiltä sopimuksen mukaiset palautukset.

Muista matkavakuutustuotteista ei korvata matkan perumista matkakohteen olosuhteiden vuoksi.

Evakuointikulut

Eurooppalaisen Matkustajavakuutuksen Matkustajan kriisiturvan ja Yrityksen Matkaturvan Evakuointiturvan avulla vakuutetulla on mahdollisuus päästä pois yllättävän terroriteon tai aseellisen selkkauksen keskeltä. Sri Lankan heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi evakuointikulut voidaan poikkeuksellisesti korvata, vaikka viranomaisen antamaa poistumiskehotusta kohteesta ei ole annettu. Tarkemmat tiedot korvattavista kuluista löydät vakuutusehdoistasi. Tarvittaessa voit tiedustella turvasi korvauspiiriä olemalla yhteydessä OP:n puhelinpalveluun.

Muista matkavakuutustuotteista ei korvata evakuointikuluja tai matkan keskeyttämistä matkakohteen olosuhteiden vuoksi.

Jos tarvitset lääkärin apua

Loukkaantuminen terrori-iskussa voidaan korvata matkatapaturmana. Terrori-iskuun liittyvä mahdollinen psyykkinen oireilu voidaan korvata matkasairautena, jos matkaa edeltävää oireilua ei ole.

Eurooppalaisen 24 h -matkahätäpalvelusta saat ulkomaanmatkalla ollessasi

  • apua luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan
  • henkilökohtaista tukea sairaus- tai loukkaantumistilanteessa
  • maksusitoumuksen sairaalahoitoon, leikkaukseen tai muuhun toimenpiteeseen
  • yhteyden lääkäriin, jonka kanssa voit keskustella esimerkiksi sinulle ehdotetusta hoidosta.

Eurooppalaisen matkahätäpalvelu: + 358 102 530 011

Katso tarvittaessa tarkemmat ohjeet OP Vahinkoavusta. Vahinkoavusta löydät tarvittaessa myös matkakohdettasi lähimmän kumppanimme suositteleman hoitolaitoksen.

Matkan odottaminen tai matkalta myöhästyminen

Jos myöhästyt matkalta tai joudut odottamaan matkalle pääsyä julkiseen liikenteeseen kohdistuvien viranomaistoimenpiteiden vuoksi, sinulla saattaa olla mahdollisuus saada korvausta matkustajavakuutuksen perusteella. Lisää ohjeita vahinkotilanteeseen ja linkin vahinkoilmoitukseen löydät OP Vahinkoavusta.

Seuraa tilannetta myös Ulkoasiainministeriön verkkosivuilta: http://formin.finland.fi