Tunnistautumisen muutokset yritysasiakkaille

Maksamisen palveluita koskeva lainsäädäntö muuttuu merkittävästi. Op.fi:ssä yritysasiakkaille tulee muutoksia kirjautumiseen, tunnistautumiseen sekä maksujen vahvistamiseen. Op.fi-palvelun käyttö edellyttää, että olet liittänyt tunnukseesi lisävahvistusnumeron.

Kirjaudut palveluun edelleen käyttäjätunnuksellasi, salasanallasi ja avainlukulistallasi, mutta sen lisäksi tunnistautumistasi täydennetään tarvittaessa tekstiviestillä. Tekstiviesti tulee myös tarvittaessa osaksi maksun hyväksyntää.

Tekstiviestit lähetetään lisävahvistusnumeroosi eli tunnukseesi liitettyyn ja käytössäsi olevaan puhelinnumeroon.

Keitä muutos koskee

Jos yritykselläsi on Yrityksen OP-verkkopalvelusopimus, muutos koskee kaikkia käyttäjiä, jotka hoitavat yrityksen asioita op.fi-palvelussa.

Mikäli yritykselläsi on Yrityspalvelut-verkkopalvelu -sopimus, muutokset koskevat sinua vain, jos:

  • käytät yrityspalvelutunnustasi ja sinulla on käyttöoikeus yrityksesi Tilit ja maksut- tai Aineistonsiirtopalveluihin tai
  • käytät omaa henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnustasi yrityksesi asioiden hoitamiseen.

Tarkista lisävahvistusnumerosi mahdollisimman pian

Jotta voimme lähettää sinulle tunnistautumiseen ja maksun vahvistamiseen liittyviä tekstiviestejä, lisävahvistusnumerosi tulee olla ajan tasalla.

Huomaa, että lisävahvistusnumero näkyy op.fi:ssä joko henkilöasiakkaan palvelussa tai yritysasiakkaan palvelussa riippuen siitä, mitä tunnusta käytät.

  • Henkilöasiakkaan tunnus on sama tunnus, jota käytät sekä henkilökohtaisten että yrityksesi asioiden hoitamiseen.
  • Yrityspalvelutunnuksella pääset vain yritysasiakkaiden palveluun.

Käythän tarkistamassa lisävahvistusnumerosi oikeassa paikassa.​

Henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnusta käyttävät:

  • Kirjaudu henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksellasi op.fi:hin ja tarkista lisävahvistusnumerosi henkilöasiakkaan palvelussa kohdassa Oma profiili > Omat tietoni.

Yrityspalvelutunnusta käyttävät:

  • Kirjaudu Yrityspalvelutunnuksellasi op.fi:hin ja tarkista lisävahvistusnumerosi yritysasiakkaan palvelussa kohdassa Asetukset > Vahvistaminen ja laitteet > Lisävahvistusnumeron hallinta.

Jos numero ei ole enää käytössäsi, voit poistaa vanhan numeron soittamalla puhelinpalveluumme 0100 05151 (ma–pe klo 8–18 pvm/mpm). Tämän jälkeen voit lisätä puhelinnumerosi op.fi-palvelussa tai asioimalla konttorissa.

Lue lisää tunnistautumisen muutoksista: op.fi/tunnistautuminen