Nainen tunnistautuu verkkopalveluun.

Tupas-tunnistuspalvelu päättyy pian – tilalle tulee OP Tunnistuksen välityspalvelu

Tupas-tunnistuspalvelu on ollut yritysten yleisin tapa tunnistaa asiakas verkossa. Uusi laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta tuo muutoksia myös yritysten tunnistuspalveluihin. Tupas ei täytä enää lain vaatimuksia, joten tuomme sen tilalle OP Tunnistuksen välityspalvelun.


Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin määräyksen mukaan Tupas-tunnistautumisen tulisi päättyä 30.9.2019. Määräys perustuu Suomen lakiin vahvasta sähköisestä tunnistamisesta sekä EU:n eIDAS-asetukseen. 


Traficomin mukaan kaikki Tupas-tunnistuspalveluita tarjoavat yritykset eivät ole vielä ottaneet käyttöönsä uutta OP Tunnistuksen välityspalvelua, joten häiriöitä tunnistautumistilanteissa voi ilmetä. Jos häiriöitä ilmenee, ole yhteydessä palveluun, johon olet tunnistautumassa.


Jatkamme Tupas-tunnistuspalvelun käyttöä OP:ssa vielä 30.9. jälkeen yritysten uudistaessa tunnistuspalveluitaan. Näin takaamme sinulle sujuvan asioinnin.


Tiedotamme Tupas-tunnistuspalvelun lopullisen päättymisajankohdasta myöhemmin. Lisäajasta huolimatta Tupas-tunnistuspalvelun käyttö päättyy lähiaikoina. Huomioithan, että Tupas-tunnistautuminen on eri asia, kuin OP:n palveluihin tunnistautuminen. Asia ei edellytä henkilöasiakkailtamme toimenpiteitä.

Lue lisää OP Tunnistuksen välityspalvelusta