Veronpalautukset 2020 – ilmoita tilinumerosi ajoissa Verohallinnolle

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Suurin osa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elokuussa tai syyskuussa. Jos tilinumerosi ei ole verottajan tiedossa tai se on muuttunut, voit ilmoittaa sen OmaVero -verkkopalvelussa.

Valtaosa veronpalautuksista maksetaan joko 4.8 tai 4.9. niille asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet tilinumeronsa Verohallinnolle. Tilinumeron ilmoittamisen viimeinen päivä riippuu kunkin asiakkaan oman verotuksen valmistumisesta. Jos veronpalautuksen maksupäivä on esimerkiksi 4.9.2020, tilinumero pitää ilmoittaa viimeistään 27.8.2020.

Tarkista tilinumerosi verotuspäätöksestä ja ilmoita tarvittaessa Verohallinnolle uusi tai muuttunut tilinumerosi. Kätevimmin tilinumeron ilmoittaminen käy Verohallinnon OmaVero -verkkopalvelussa. Sähköinen ilmoittaminen on helppoa, turvallista ja nopeaa. OmaVero -verkkopalvelusta näet myös oman veronpalautuspäiväsi.

Miten toimin, jos en ole ilmoittanut tilinumeroani ajoissa?

Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi ajoissa Verohallinnolle, saat oman maksupäiväsi jälkeen postitse ilmoituksen saapuneesta rahalähetyksestä.

OP:n henkilöasiakkaana voit lunastaa saapuneen rahalähetyksen op.fi-palvelussa, jos sinulla on Osuuspankin verkkopalvelutunnukset.

Kaikki saapuneet rahalähetykset ovat lunastettavissa osuuspankkien konttoreista. Mukana täytyy olla viranomaisen myöntämä henkilötodistus (passi tai henkilökortti). Maksuosoitukset ovat lunastettavissa 28 päivän ajan.