Voit nyt sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin OP-mobiilin kautta

Saatavilla on tuhansia osakkeita ympäri maailman.

Kansainvälinen osakekauppa on aiemmin ollut mahdollista vain op.fi-palvelussa. Nyt pääset OP-mobiilinkin kautta 14 eri maan markkinapaikoille. Mukana ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Saksa, Hollanti, Belgia, Ranska, Portugali, Italia, Espanja, Sveitsi, Kanada ja Yhdysvallat. Saatavillasi on tuhansia osakkeita.

Sijoituspäätösten helpottamiseksi toimitamme osakesijoittaja-asiakkaillemme maksuttomia, suomenkielisiä osakeanalyysejä sadasta ulkomaisesta yhtiöstä. Myös nämä löydät jatkossa OP-mobiilista.

Seurattuihin yhtiöihin kuuluvat muiden muassa Apple, Microsoft, JPMorgan, Nvidia, BMW, Adidas, Tesla, Volvo ja L’Oreal. Hieman yli puolet yrityksistä on Yhdysvalloista, toinen puoli Euroopasta ja muualta maailmasta. Hajauttamista ja sijoituspäätöksiä tukevat analyysit tuottaa yhteistyökumppanimme Kepler Cheuvreux. 

Vaivatta kansainvälisille markkinoille

Vaatimukset kansainvälisen osakekaupankäynnin aloittamiseen ovat  käytännössä samat kuin kotimaisen osalta, etkä tarvitse sitä varten erillistä säilytystä. Jos käyt kotimaista osakekauppaa, voit sijoittaa myös ulkomaisiin osakkeisiin.  Yhdysvaltoihin sijoittaessasi tarvitset normaaliin tapaan myös QI-asiakirjan.

Kansainvälisten osakkeiden kaupankäyntipalkkio on vähintään 0,17 prosenttia tai kahdeksan euroa. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä pienemmät ovat maksamasi palkkiot. Osuuspankin omistaja-asiakkaat sijoittavat ulkomaillekin muita edullisemmin. 

Jos käyt kauppaa muilla kuin euromääräisillä osakkeilla, vaihdamme valuutan automaattisesti puolestasi. Valuutanvaihtokulu on 0,30 prosenttia kauppasummasta ja se lasketaan OP Yrityspankin käyttämästä keskikurssista, joka päivittyy neljä kertaa päivässä.

Kansainvälinen osakekaupankäynti vaatii OP-mobiilin uusimman version. Jos sovelluksesi ei päivity automaattisesti, voit päivittää OP-mobiilin laitteesi sovelluskaupassa.