Vuokranantajien vakuutusturvan vertailu 2022: Pohjola Vuokranantajan vakuutus on yksi kattavimmista turvista sijoitusasunnoille

Huhtikuussa uudistunut Pohjola Vuokranantajan vakuutus luokiteltiin yhdeksi parhaimmista laajan vakuutusturvan tarjoajista Suomen Vuokranantajien teettämässä vakuutusvertailussa*. Lisäksi vakuutus oli vertailun hintakilpailukykyisin.

Vuokralaisen kotivakuutus tai taloyhtiön kiinteistövakuutukset eivät kata kaikkia mahdollisia sijoitusasunnon vahinkoja. Myös vuokralaisen kotivakuutus voi päättyä vuokranantajan tietämättä. Siksi sijoitusasunto kannattaa aina vakuuttaa muun muassa huoneiston osien, pintojen ja kiinteiden kalusteiden sekä mahdollisen irtaimiston osalta. Vuokranantaja voi varautua vakuutuksella myös vuokratulon keskeytykseen esimerkiksi vesivahingon sattuessa.

Riskejä on monia, mutta silti melko harvalla vuokranantajalla on erillinen vakuutus sijoitusasunnolleen. Suomen Vuokranantajat ry arvioi, että sen jäsenistöstä vain noin 10–20 prosentilla on sijoitusasunto vakuutettu vuokranantajan vakuutuksella tai vastaavalla. Oma koti muissa tapauksissa on varsin hyvin vakuutettu: omistusasunnon omistajista yhdeksällä kymmenestä ja noin 82 prosentilla vuokralaisista on kotivakuutus.**

Suomen Vuokranantajat on teettänyt vuosittain vertailun markkinoilla tarjolla olevista yksityisten vuokranantajien vakuutusvaihtoehdoista. Pohjola Vuokranantajan vakuutus arvioitiin tuoreessa vertailussa yhdeksi kattavimmista laajan turvan tarjoajista.

- Hinnallisesti Pohjola Vuokranantajan vakuutus on selkeästi kilpailukykyisin, etenkin jos asiakas on OP-ryhmän pankkiasiakas, kertoo vertailun toteuttanut vakuutusmeklari Pekka Määttä Söderberg & Partnersilta.

Pohjola Vuokranantajan vakuutus sai myös kiitosta asiakasystävällisyydestä, kun Vuokranantajan vakuutuksen voi helposti ostaa verkossa, OP-mobiilissa, vakuutusmyyjiltä ja OP-osuuspankkien konttoreista.

”Yllättävän edullinen laajaan turvaansa nähden”

Pohjola Vakuutuksen tuoteasiantuntija Hannu Partanen arvioi, että moni vuokranantaja ei ehkä aavistakaan, miten edullisesti hän voisi saada laajaa turvaa sijoitusasunnolleen:

- Esimerkiksi monen vuokranantajan suuri huoli on putkivahinko, jolloin sijoitusasunnon omistaja voi menettää useiden kuukausien vuokratulot. Vuokranantajan keskeytysvakuutus tuo turvaa juuri tällaisiin yllättäviin vahinkoihin ja korvaa vuokranmenetyksiä jopa 12 kuukauden ajalta. Vuokranantajan vakuutus on varsin edullinen laajaan turvaansa nähden ja tämä voi olla monille yllätys. Pohjola Vuokranantajan keskeytysvakuutus maksaa esimerkiksi vuokrakaksioon vain noin 20 euroa vuodessa.

Pohjola Vakuutus on lokakuusta lähtien Suomen Vuokranantajat ry:n yhteistyökumppani ja tarjoaa jäsenilleen omavastuuedun Vuokranantajan keskeytysvakuutuksesta. Voit lukea lisää jäsenedusta ja vakuutusvertailusta Suomen Vuokranantajat ry:n verkkosivuilta.

* Viidennen vertailun Vuokranantajien vakuutusturvasta 2022 toteutti Söderberg & Partners Oy:n Pekka Määttä. Vakuutusvertailun tulokset julkaistiin 2.11.2022. Vertailun teettää vuosittain Suomen Vuokranantajat ry, ja se on luettavissa yhdistyksen jäsensivuilla.

**Finanssialan Vakuutustutkimus 2022