Opiskelijakolmikko kahvilassa

Oletko nostamassa opintolainaa? Toimi näin

Jatkuvatko opinnot ensi lukukaudella?
Hae opintolainan lisäystä

Onko sinulla jo opintolainaa ja jatkuvatko opintosi? Kun olet saanut Kelan lainatakauksen seuraavalle lukuvuodelle, hae opintolainan lisäystä verkkopankissa. Sinun ei tarvitse toimittaa pankille tietoa lainatakauksesta, koska pankki saa tiedon suoraan Kelalta.

Näin haet opintolainan lisäystä:

  • Varmista Kelan asiointipalvelusta, että sinulle on myönnetty lainatakaus seuraavaksi lukuvuodeksi
  • Kirjaudu op.fi:hin ja hae opintolainaasi lisäystä.
  • Laina on nostettavissa seuraavana pankkipäivänä.
  • Lainaerän lisäyksestä peritään toimitusmaksu. Omistaja-asiakkaana saat lainaerän lisäyksen ilman toimitusmaksua, kun teet hakemuksen verkossa. Tutustu hinnastoon.

Jos nykyisessä opintolainassasi ei ole nostamattomia eriä, etkä voi hakea nykyistä tutkintoasi varten otettuun opintolainaasi lisäystä, hae uutta opintolainaa.

Onko sinulla vielä tältä lukukaudelta nostettavaa?
Nosta opintolainaa

Jos olet valinnut lainan nostotavaksi automaattiset nostot opintotukipäätöksen mukaisesti, saat rahat tilillesi automaattisesti ensimmäisenä mahdollisena maksupäivänä.

Jos olet valinnut nostotavaksi erilliset nostot, voit nostaa opintolainaa tekemällä op.fi:ssä opintolainan nostopyynnön.

Tarkista Kelan opintotukipäätöksestä aikataulu, jonka mukaisesti opintolainasi on nostettavissa lukuvuoden aikana. Päivämäärät voivat vaihdella. Yleensä opintolainaa voi nostaa lukuvuoden aikana kahdessa erässä:

  • syyslukukauden lainaerän nosto aikaisintaan 1.8.
  • kevätlukukauden lainaerän nosto aikaisintaan 1.1.

Jos lainaerän ensimmäinen nostopäivä osuu viikonlopulle tai arkipyhään, lainaa voidaan siirtää tilillesi käytännössä vasta seuraavana arkipäivänä.

Eikö sinulla ole vielä ollenkaan opintolainaa? Hae opintolainaa

Lue lisää ja hae opintolainaa.