Osakesijoittaminen OP-verkkopalvelussa

Osakesijoittajan palvelut

Edukkaampaa ja älykkäämpää osakesijoittamista
KAMPANJA

Uuden osakesijoittajan edut

 • Saat alennusta kotimaisten ja ruotsalaisten osakkeiden kaupankäyntipalkkiosta OP-verkkopalvelussa 0,10 % min. 5 eur. (norm. 0,20% min. 9 eur).
 • Saat maksuttoman Säästäjän palvelupaketin, sisältäen mm. yhden säilytyksen kotimaisille osakkeille sekä osaketutkimuksen verkkopalvelun.  (norm. 2,80 eur/kk)
 • Voit siirtää maksutta säilytyksen (kotimaiset osakkeet) OP Ryhmään. (norm. 30 eur)
 • Edut ovat voimassa 30.06.2020 asti ja koskee ennen 31.03.2020 avattuja säilytyksiä.
 • Tutustu myös OP Ryhmän osakekaupankäynnin hinnastoon.
Lue lisää Sulje
1

Miksi osakesijoittaminen on järkevää?

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde.Mitä pidempi sijoitusaika, sitä parempi tuotto-odotus, sillä sijoittaja hyötyy korkoa korolle ilmiöstä. Pidempi sijoitusaika tasaa myös osakkeiden kurssiheiluntaa ja alentaa siten riskiä.

2

Edullinen ja monipuolinen

Tarjoamme monipuoliset ja kattavat palvelut kaikille säästäjille ja sijoittajille aina edulliseen hintaan. Ja kaikki palvelut tietysti myös mobiilissa.

3

Näin aloitat osakesijoittamisen

Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen arvopaperisäilytyksen, arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen ja rahatilin. Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili sisältyy automaattisesti kaikkiin osakesijoittajan palvelupaketteihimme.

Miksi osakesijoittaminen on järkevää?

Osakkeet ovat pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde, joissa tuotto koostuu osakkeen arvonnoususta sekä osingoista. Osakkeet sopivat korkeaa tuottoa hakevalle sijoittajalle, joka sietää myös markkinoiden heilahteluja. Mitä pidempi sijoitusaika, sitä parempi tuotto-odotus, sillä sijoittaja hyötyy korkoa korolle ilmiöstä. Pidempi sijoitusaika tasaa myös osakkeiden kurssiheiluntaa ja alentaa siten riskiä.


Osakesijoittamisen kautta sijoittajan on mahdollista kerryttää varallisuuttaan, hajauttaa sijoituksiaan sekä suojautua inflaatiolta. Lisäksi julkisesti listatut osakkeet ovat lähtökohtaisesti likvidejä, eli ne ovat helposti muutettavissa rahaksi. Osakesijoittaminen lisää mielenkiintoa talouden tapahtumien seurantaan ja se on myös kustannustehokasta. Ajan myötä osakesijoittamisesta voi muodostua mielenkiintoinen harrastus.

OP:n kautta sinulla on mahdollisuus käydä kauppaa tuhansilla eri osakkeilla jopa 14 eri pörssissä ympäri maailmaa. Lisäksi saatavillasi on erittäin kattava valikoima ETF-tuotteita. Yhdellä markkinoiden parhaimmalla ETF-hakukoneellamme löydät helposti ja nopeasti etsimäsi tuotteen yli 1000 ETF:n valikoimasta.

Sopiva palvelupaketti säästäjälle ja sijoittajalle

Osakesijoittajan palvelumme on paketoitu kahdeksi eri kokonaisuudeksi kaupankäyntiaktiviteetin ja käyttötarpeen mukaan. Olet sitten säästäjä tai sijoittaja, niin löydät meiltä juuri sinulle sopivat palvelut.

Mikäli teet osakekauppaa harvakseltaan ja sinulle riittää kattavat ja laadukkaat peruspalvelut, suosittelemme sinulle  säästäjän palvelupakettia, johon sisältyy mm. yksi maksuton säilytys sekä erittäin laaja osaketutkimuksemme.

Mikäli teet kauppaa esimerkiksi viikoittain tai useammin ja lisäksi haluat seurata osakemarkkinoita reaaliajassa, niin suosittelemme sinulle kattavaa sijoittajan palvelupakettia, jota voi lisäksi täydentää lisämaksullisella peruspakettia laajemmalla reaaliaikaisella markkinainformaatiolla.

Kiinnostuitko? Näin aloitat osakesijoittamisen

Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen arvopaperisäilytyksen, arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen ja rahatilin. Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili sisältyy automaattisesti kaikkiin osakesijoittajan palvelupaketteihimme.

Mikäli sinulla ei vielä ole verkkopalvelusopimusta OP:n verkkopalvelun käytöstä, ole yhteydessä lähimpään Osuuspankkiin tai voit jättää yhteydenottopyynnön.

Jos olet jo OP:n verkkopalvelun käyttäjä, voit avata itsellesi sopivan osakesijoittajan palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Mikäli arvopaperisäilytyksesi siirtyy OP:hen toisesta säilyttäjäyhteisöstä, varaudu 5 arkipäivän katkoon osakekaupankäynnissäsi.

Sarastus
Kansainvälinen osakesijoittaminen
Laajenna sijoitusavaruuttasi. Tarjolla tuhansia osakkeita jopa 14 eri markkinapaikalta ympäri maailmaa.
 Palvelupaketit säästäjälle ja sijoittajalle

Eri palvelupakettien kuukausihinnat ja niiden sisältämät palvelut on koottu seuraavaan taulukkoon:

  Säästäjä Sijoittaja
Hinta - henkilöasiakkaille 2,80 euroa/kk alkaen 5,20 euroa/kk
Porrastettu kaupankäyntipalkkio
Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili*
Sijoittajan mobiilipalvelut
Kansainvälinen kaupankäynti
Raportointi
Osaketutkimus
Smart Order Routing
Teknisen analyysin työkalu
Markkinoiden seurantatyökalu
Reaaliaikaiset kurssit (1 taso)
Reaaliaikaiset kurssit (5 tasoa) + 5,00 euroa/kk
Reaaliaikaiset uutiset + 5,00 euroa/kk
     
 

*Muiden kuin suomalaisten arvopaperien säilyttämisestä peritään lisäksi 0,10 %:n vuotuinen maksu.

Palvelukokonaisuuksien maksuihin käytetään automaattisesti kertyneitä OP-bonuksia.

Lyhyeksimyynti tarkoittaa sellaisen arvopaperin myymistä, jota ei vielä omista. Mahdollinen tuotto muodostuu arvopaperin myyntihinnan ja ostohinnan erotuksesta. Lyhyeksimyynti mahdollistaa päivänsisäisen negatiivisen näkemyksenoton tietystä osakkeesta tai suojausmahdollisuuden jo olemassa olevalle positiolle.

Sijoittajan tulee sulkea positio eli ostaa lyhyeksimyymänsä osakkeet takaisin päivän päätteeksi. Lyhyeksimyynti on mahdollista kaupankäyntilimiitin puitteissa ja kun olet solminut osuuspankin kanssa erillisen lyhyeksimyyntisopimuksen.

Lyhyeksimyynti on mahdollista op.fi-verkkopalvelussa erikseen määritellyillä osakkeilla. Listaa voidaan päivittää siitä erikseen ilmoittamatta. Listalla ovat tyypillisesti suurimmat ja likvideimmät osakkeet. Tutustu listaan alta löytyvästä linkistä.

Lyhyeksimyynnillä voit hyötyä päivän sisäisestä kurssilaskusta:

 • Myyt osakkeet ensin ja kurssin laskiessa päivän sisällä myydyt osakkeet voi ostaa myöhemmin päivän aikana halvempaan hintaan.
 • Jos taas kurssi nousee, myyjä häviää joutuessaan ostamaan arvopaperit korkeammalla kurssilla.
 • Myytyä määrää vastaava määrä arvopaperia tulee ostaa saman kaupankäyntipäivän sisällä, jolloin ns. positio tulee katetuksi päivän päätteeksi. Lyhyeksi myynnit käsitellään kuten arvopaperin ostot, eli ne vähentävät käytössä olevaa ostovoimaa.

Miten otat käyttöön lyhyeksimyyntipalvelun?

Ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi sopiaksesi palvelun käytöstä.

OP-verkkopalvelun kautta sinulla on mahdollisuus tehdä seuraavia osaketoimeksiantotyyppejä:

 • rajahinnallinen toimeksianto
 • markkinahintainen toimeksianto
 • kaikki mitä saa (FAK)
 • kaikki tai ei mitään (FOK)
 • stop-toimeksianto (aktivointihinta)

Rajahinnallinen toimeksianto

Rajahinnallinen toimeksianto toimii kaikilla markkinoilla. Asettamalla rajahinnan voit määrätä ostoissa maksimihinnan, jonka suostut osakkeesta maksamaan ja myynneissä minimihinnan, jolla olet valmis omistuksestasi luopumaan. Rajahinnallisen toimeksiannon maksimivoimassaoloaika Helsingin markkinalla on 90 päivää, Tukholmassa 7 päivää ja muilla kansainvälisillä markkinoilla 1 päivä.

Markkinahintainen eli rajahinnaton toimeksianto

Markkinahintaisen eli rajahinnattoman toimeksiannon voi tehdä ainoastaan valitsemalla FAK-toimeksiannon ja jättämällä rajahinta-kentän tyhjäksi. Rajahinnaton toimeksianto toteutuu aina parhaimpaan osto- tai myyntihintaan.

Kaikki mitä saa (FAK= fill and kill) -toimeksianto

Kaikki mitä saa (FAK= fill and kill) -toimeksiannosta toteutuu se, mitä markkinapaikalla juuri sillä hetkellä on toteutettavissa ja loppuosa umpeutuu. FAK-toimeksiantoa voi käyttää rajahinnattoman toimeksiannon lisäksi myös rajahinnallisissa toimeksiannoissa. Toimeksiantoja on mahdollista tehdä Helsingin ja Tukholman markkinoilla jatkuvan kaupankäynnin aikana (Helsinki ja Tukholma klo. 10:00 - 18:25).

Kaikki tai ei mitään (FOK= fill or kill) toimeksianto

Kaikki tai ei mitään (FOK= fill or kill) toimeksianto toteutuu heti kokonaisuudessaan tai umpeutuu toteutumattomana. FOK -toimeksiantoa voi käyttää ainoastaan rajahinnallisissa toimeksiannoissa. Toimeksiantoja on mahdollista tehdä Helsingin ja Tukholman markkinoilla jatkuvan kaupankäynnin aikana (Helsinki ja Tukholma klo. 10:00 - 18:25).

Stop-toimeksianto (aktivointihinta)

Nimi kertoo toimeksiantotyypin ensisijaisesta tarkoituksesta rajata myyntitoimeksiannolla mahdollista tappioriskiä, mutta toimeksiantoja voi tehdä laskevien kurssien lisäksi myös nousevilla kursseilla ostotoimeksiantona. Stop-toimeksianto siirtyy pörssin kaupankäyntijärjestelmään vasta osakkeen hinnan noustua tai laskettua ennalta määritettyyn aktivointitasoon (aktivointihinta).

Toimeksiantojen huolellista toteuttamista koskevat toimintaperiaatteet op.fi -palvelussa ja Osuuspankkien kautta tehtävissä toimeksiannoissa.

Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa Osuuspankki.