Länsi-Kymen ja Miehikkälän Osuuspankit yhdistyvät vuoden vaihteessa

OP Länsi-Kymen ja OP Miehikkälän osuuskunnan kokouksissa päätettiin 21.6. pankkien yhdistymisestä. Entistä vahvempi OP Länsi-Kymi aloittaa toimintansa 1.1.2023.

– Eilisessä osuuskunnan kokouksessa tehtiin hyvä päätös. Yhdistyminen OP Länsi-Kymen kanssa on hyödyksi niin asiakkaille, henkilökunnalle kuin myös pankille. Voimien yhdistäminen turvaa toimintamme jatkuvuuden ja antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä. Osana suurempaa pankkia henkilökuntamme voi keskittyä enemmän asiakaspalveluun ja voimme tarjota helpommin mm. varallisuudenhoidon palveluita, lakipalveluita ja yritysrahoitusta, kertoo OP Miehikkälän hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskela

– Hienoa, että molempien pankkien osuuskunnan kokouksissa hyväksyttiin yhdistyminen. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä, kertoo OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist

Paikallisuus säilyy

– Pankkien nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja OP Miehikkälän henkilökunta siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä, joten tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. OP Miehikkälän nykyinen toimitusjohtaja Teemu Tuukkanen valitaan uuden pankin toimitusjohtajan sijaiseksi ja varatoimitusjohtajaksi, kertoo OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas.  

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. OP Miehikkälän omistaja-asiakkaat siirtyvät OP Länsi-Kymen omistaja-asiakkaiksi ja säilyttävät heille kuuluvat oikeudet, Rosas jatkaa.