Etelä-Pirkanmaalle syntyy vahva osuuspankki

Akaan Seudun Osuuspankin osuuskunnan kokous ja Urjalan sekä Valkeakosken osuuspankkien edustajiston kokoukset päättivät 7.3.2019 pankkien yhdistyvän Etelä-Pirkanmaan Osuuspankiksi. Yhdistymisellä halutaan lisätä pankkien kykyä tarjota asiakkailleen edulliset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Uusi pankki aloittaa toimintansa 1.9.2019.

Kaikki kolme pankkia ovat vakavaraisia ja kasvavia. Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

- OP Etelä-Pirkanmaan kilpailukykyä parantaa hallinnollisten tehtävien keskittäminen. Näin asiakaspalveluun vapautuu aikaa ja sen laatuun voidaan panostaa entistä enemmän, OP Urjalan toimitusjohtaja Jouni Tammelin toteaa.

Paikallisuus säilyy

OP Akaan, OP Urjalan ja OP Valkeakosken omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin omistaja-asiakkaiksi ja asiakassuhteet jatkuvat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot ja verkkopalvelutunnukset säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi.

- Uusi pankki toimii koko Etelä-Pirkanmaan alueella ja nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa. Myös henkilökunta siirtyy OP Etelä-Pirkanmaan palvelukseen, joten tutut toimihenkilöt palvelevat jatkossakin asiakkaitamme. Ryhdymme kevään aikana rakentamaan uuden pankin organisaatiota ja on tärkeää pohtia, kuinka voimme kehittää kaikkien kolmen konttorin toimintaa entistä asiakaslähtöisemmäksi, kertoo uuden pankin varatoimitusjohtaja Tuomo Smått.

- Tämä on ehdottomasti hyvä juttu. OP Etelä-Pirkanmaalla tulee olemaan suuri merkitys koko seutukunnan elinvoimaisuudelle. Jatkossa voimme esimerkiksi rahoittaa entistä isompia yrityshankkeita. Pankkien yhdistyminen onkin vahvasti arvojemme eli ihmisläheisyyden, vastuullisuuden ja yhdessä tekemisen mukaista, uuden pankin toimitusjohtajaksi valittu Juha Luomala iloitsee.

- Omistaja-asiakkaita ja hallintoa kuultiin yhdistymishankkeen myötä laajasti. Hankkeesta saatu palaute oli pääosin hyvin myönteistä. Huomasimme, ettei asiakkaitamme kiinnosta missä pankki on kirjoilla tai missä sen pääkonttori sijaitsee. Heille on tärkeintä, että palvelut toimivat, konttori on lähellä ja hinnat ovat kilpailukykyisiä. Uskon asiakkaidemme seuraavan tarkalla silmällä uuden pankin ensiaskeleita. Meidän onkin nyt lunastettava paikkamme ja oltava läsnä toimialueemme ihmisten arjessa. Akaassa, Urjalassa ja Valkeakoskella työskentelee osaavia pankki- ja vakuutusalan ammattilaisia, joten odotan innolla yhteistyön alkamista, kertoo Luomala.

Vahva alueellinen toimija

OP Etelä-Pirkanmaalla on yli 31 000 asiakasta ja lähes 17 000 omistaja-asiakasta. Uusi pankki työllistää lähes 40 työntekijää, sen omien varojen määrä on lähes 100 miljoonaa euroa ja ansaintatase on noin 1,1 miljardia euroa. Vakavaraisuus on yli 60 prosenttia, lakisääteisen alarajan ollessa kahdeksan prosenttia.