Auranmaan ja Mynämäen-Nousiaisten Osuuspankit yhdistyvät ensi keväänä

OP Auranmaan ja OP Mynämäki-Nousiaisten edustajistojen kokoukset hyväksyivät eilisissä kokouksissaan pankkien yhdistämisen. Uusi OP Vakka-Auranmaa aloittaa toimintansa 1.5.2021.

Yhdistymisellä vahvistetaan pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Kummankin pankin hallitukset näkevät, että yhdessä meillä on mahdollisuus rakentaa vahva ja alueellinen tulevaisuuden osuuspankki, jolla on vankat juuret maaseudulla, kertoo OP Mynämäki-Nousiaisten hallituksen puheenjohtaja Jari Viitasalo.

– Pankkiemme hallitukset tekivät yhdistymisvaihtoehdosta perusteellisen selvityksen ja esittivät yksimielisesti yhdistymistä oman pankkinsa edustajistolle. On hienoa, että 26.11. pidetyissä kokouksissa molempien pankkien edustajistot hyväksyivät yhdistymisen ja nyt pääsemme yhdessä rakentamaan uutta pankkia, iloitsee OP Auranmaan hallituksen puheenjohtaja Jukka Hollo.

– Pankeilla on selkeä yhteinen tahtotila vahvistaa alueen elinvoimaa sekä niin lähellä kuin kauempanakin asuvien omistaja-asiakkaidemme palveluita tulevaisuudessa. Tällä hetkellä olemme samankokoisia keskisuuria osuuspankkeja, mutta yhdessä ja entistä suurempana pankkina voimme paremmin vaikuttaa alueella toimivien yritysten menestykseen ja asukkaiden hyvinvointiin perustehtävämme mukaisesti, Viitasalo ja Hollo kertovat.

– Pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen on jatkunut kiihtyvällä nopeudella. Tästä johtuen asiakastyöhön ei ole kyetty vapauttamaan riittävästi aikaa. Hallinnollisten töiden nykyistä tehokkaampi organisointi parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä sekä vapauttaa aikaa asiakaspalveluun kaikissa kanavissa. Suuremmassa pankissa voimme tarjota nykyistä paremmin myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo OP Auranmaan toimitusjohtaja Tuomo Jokinen.

– Pankkien yhdistyminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. Tutut toimihenkilöt palvelevat jatkossakin asiakkaitamme. Uskon, että suurempi pankki pystyy tarjoamaan asiakkaille yhä sujuvampia asiointitapoja nyt ja tulevaisuudessa, toteaa OP Mynämäki-Nousiaisten toimitusjohtaja Lasse Vehviläinen.

- OP Auranmaan ja OP Mynämäki-Nousiaisten omistaja-asiakkaat säilyttävät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuvat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen johdosta, Vehviläinen jatkaa.