Käteisen käyttö vähentynyt merkittävästi – muutoksia OP Etelä-Hämeen kassapalveluiden aukioloihin

Etelä-Hämeen Osuuspankin Hämeenlinnan, Hattulan, Riihimäen ja Lopen konttoreiden kassapalveluiden aukioloajat muuttuvat 28.2.2022 alkaen.

Korona-aika on vähentänyt pankkien konttoreissa tapahtuvien käteistapahtumien määriä merkittävästi niin valtakunnallisesti kuin OP Etelä-Hämeen konttoreissa. Suomen Pankin tutkimuksen mukaan vuonna 2020 suomalaiset nostivat käteistä yhteensä 9,3 miljardin euron edestä, josta automaattinostojen osuus oli 84 %. Toiseksi eniten käteistä nostetaan pankkikonttoreista 15,1 %. Käteistä voi nostaa myös useimpien pankkien korteilla vajaan kahden tuhannen kaupan kassalta.

Kassatapahtumien määrät ovat vähentyneet kuluneen kahden vuoden aikana noin 20 % per vuosi. Toisaalta asiantuntija- ja neuvontapalveluiden tarve on lisääntynyt. Lisäksi ajanvarauksella tapahtuvan kassapalvelun kysyntä on osoittautunut melko vähäiseksi. Tästä syystä keskitämme kassapalveluiden tarjoamisen muutamalle päivälle viikossa ja luovumme ajanvarauksella tapahtuvasta kassa-asioinnista. Uudistuksen jälkeen pankkimme kassapalvelut ovat avoinna 28.2.2022 alkaen seuraavasti:

Hämeenlinnan pääkonttorin kassapalvelut: Maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 10.00–16.00.

Hattulan konttorin kassapalvelut: Tiistai ja torstai klo 10.00–13.00.

Riihimäen konttorin kassapalvelut: Tiistai ja torstai klo 10.00–16.00.

Lopen konttorin kassapalvelut: Maanantai ja perjantai klo 10.00–13.00.


Muutos koskee vain kassapalveluiden aukioloaikoja. Päivittäisten raha-asioiden (tilit, kortit, verkkopalvelut), sijoittamisen, rahoituksen ja muiden aikavarauksella toimivien neuvontapalveluiden aukioloihin ei tule muutoksia.

Lue lisää https://www.op.fi/web/op-etela-hame/poikkeukselliset-aukioloajat