OP Etelä-Hämeen liiketoiminta kasvanut muuttuneessa ja epävarmassa toimintaympäristössä

OP Etelä-Hämeen puolivuotistulos 1.1.-30.6.2022: Tulos ennen veroja oli 8 485 000 euroa – Liiketoiminta kasvanut muuttuneessa ja epävarmassa toimintaympäristössä

OP Etelä-Hämeen puolivuotistulos ennen veroja oli 8,5 miljoonaa euroa. Liiketoiminta kokonaisuudessaan on kasvanut hyvin ensimmäisen puolen vuoden aikana epävarmasta toimintaympäristöstä huolimatta. Korkokate kasvoi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 8,9 % ja palkkiotuotot 8,4 %. Kulut puolestaan kasvoivat hallitusti yhteensä 4,3 % ja luottojen arvonalentumistappiot olivat 567 000 euroa. Luottotappioiden määrä oli maltillinen rahoitustoiminnan laajuuteen nähden. 

Kasvua nähtiin erityisesti talletuksissa (7,6 %) sekä asuntorahoituksessa (4,4 %), jossa kysyntä on jatkunut 2021 vuoden tapaan vilkkaana. Sijoitustoimintaa ovat haastaneet toimintaympäristön muutokset, kuten Ukrainan sodan alkaminen, globaali inflaatio ja korkojen nousu. Tästä huolimatta asiakkaat ovat toimineet pitkäjänteisesti ja rahavirrat sijoitusratkaisuihin ovat olleet positiivisia. Omistaja-asiakkaiden määrä on kasvanut 370 kpl samanaikaisesti, kun omistaja-asiakkaiden palvelukokonaisuutta on kehitetty entisestään koko OP Ryhmässä.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan, inflaation kiihtyminen, jatkuva koronaviruspandemia ja muut elinympäristömme muutokset ovat vaikuttaneet talouteen sekä ihmisten ja yritysten arkeen. Tästä huolimatta olemme onnistuneet olemaan henkilö- ja yritysasiakkaidemme tukena, joka mahdollistaa myös meidän ensimmäisen puolen vuoden tavoitteen mukaisen tuloksen, toteaa Mika Helin.

Katse luottavaisena loppuvuoteen

Uskomme toimialueemme vetovoimaan, joka perustuu työn tekemisen murroksesta johtuvaan alueemme kilpailukykyyn. Panostamme vastuulliseen toimintaan ja tuemme toimintaympäristön hyvinvointia sekä kehitystä. 

– Olimme ensimmäisen puolen vuoden aikana mukana OP Ryhmän 500 000 euron lahjoituksessa Suomen Punaiselle Ristille ukrainalaisten hyväksi. Tuemme edelleen loppuvuoden aikana ukrainalaisten kotouttamista alueellamme. Toimintaympäristön tuen kohteena tulee olemaan omistaja-asiakkaiden toiveiden mukaisesti myös luonto. Loppuvuoden aikana omistaja-asiakkaamme pääsevät toista kertaa peräkkäin vaikuttamaan muihin tuleviin vastuullisuustekoihimme. Sekä Riihimäellä että Hämeenlinnassa edistämme keskustan elinvoimaa toimitilahankkeillamme, kertoo Mika Helin.

OP Etelä-Häme viettää tänä vuonna 100 v. juhlavuottaan. Olemme asiakaslupauksemme mukaisesti asiakkaidemme ja alueemme tukena yhdessä yli kaikkien aikojen.