Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Etelä-Häme kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Etelä-Hämeen ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 10.–28.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi OP Etelä-Häme ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta.

Reppu joka selkään -keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien.

- Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin, kertoo asiakkuusjohtaja Meri-Tuulia Huurreniemi OP Etelä-Hämeestä.

Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja siististi pakattuja.

Keräys on järjestetty jo kuudesti ja sen avulla on joka vuosi saatu tuhansia reppuja peruskoululaisille ympäri Suomen. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki tuki on tervetullutta, ja apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa.

Tarvikkeilla on suuri vaikutus kouluintoon, minkä vuoksi mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

- Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita. On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään, Hostila sanoo.

Lahjoitukset voi toimittaa 10.–28.7. OP Etelä-Hämeen Hämeenlinnan ja Riihimäen konttoreihin niiden aukioloaikoina.