Yhdessä Hämeen hyväksi - 70 000 euron lahjoitus vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Etelä-Hämeen ja Päijät-Hämeen osuuspankit tukevat vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa tekemällä yhdessä 70 000 euron lahjoituksen. Lahjoitus kohdistetaan järjestöille, seuroille ja yhdistyksille, jotka tarjoavat harrastustoimintaa paikallisille lapsille ja nuorille. Tukipäätöksen saavat toimijat auttavat taloudellisesti haasteellisessa tilanteessa olevia perheitä heidän lastensa harrastuskulujen kattamisessa.

Yleinen kustannusten nousu on aiheuttanut monelle perheelle taloudellisia haasteita. Lasten harrastuksiin liittyvät kustannukset voivat tuntua perheiden taloudessa nyt erityisen raskailta.

- Meistä on tärkeää, että jokaisella lapsella on mahdollisuus harrastukseen, joka tuottaa iloa, riemua, onnistumisen tunnetta ja luo yhteenkuuluvuutta, kertoo OP Etelä-Hämeen asiakkuusjohtaja Meri-Tuulia Huurreniemi.

Päätökset lahjoituksista ja niiden kohdistamisesta syntyvät omistaja-asiakkaiden ja yhteisön toiveiden pohjalta. Tänä vuonna lahjoitus kohdistuu vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemiseen. Tämä toive näkyy vahvasti vuosittaisessa osuuspankkien vastuullisuustekoja koskevassa kyselyssä, johon osallistumalla omistaja-asiakkaamme voivat ehdottaa, millaisia vastuullisuustekoja he toivoisivat pankkien tekevän.

- Kuulemme yhteisön toiveita ja ääntä erittäin tarkasti. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja harrastusmahdollisuuden turvaaminen on tärkeää erityisesti tässä taloudellisesti haasteellisessa ja muuttuvassa tilanteessa, kuvailee OP Päijät-Hämeen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marjo Mäki.

Yhdessä – Hämeen lasten ja nuorten hyväksi -nimeä kantava lahjoituskampanja käynnistyy 1.6.2023. Tukihakemuksia voi jättää läpi kesän kestävällä hakuaikajaksolla 1.6-13.8.2023. Tämän jälkeen hakemukset käsitellään yhteisesti molempien pankkien toimesta ja tuen hakijoille ilmoitetaan päätöksestä. Tuen saajat ja tukisummat julkaistaan pankkien verkkosivuilla syyskuun alussa. Hakemuksessa tulee eritellä, mihin tuki käytetään, minkä suuruinen se voisi olla ja miten varmistetaan, että tuki kohdistuu juuri vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten tukemiseen.

Lisätietoja:

Etelä-Hämeen Osuuspankki
Meri-Tuulia Huurreniemi, meri-tuulia-huurreniemi@op.fi

Päijät-Hämeen Osuuspankki
Marjo Mäki, marjo.maki@op.fi

 

OP Etelä-Häme ja OP Päijät-Häme yhdistyvät 1.1.2024 OP Hämeeksi.