Etelä-Karjalassa jakoon 511 kesätyöseteliä nuorille

Kesätyöseteleitä on jaossa jälleen Etelä-Karjalassa. Kaiken kaikkiaan niillä voi tänä vuonna työllistyä yhteensä 511 eteläkarjalaista nuorta. 

Seteleitä on jaossa entiseen tapaan Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella ja Taipalsaarella sekä ensimäistä kertaa myös Rautjärvellä ja Parikkalassa.
 
OP Etelä-Karjala osallistuu kaikkien näiden kuntien setelikampanjoihin. Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella kunnat maksavat valtaosan setelikuluista.
 

Kesätyöseteliä voi hakea 1.2. alkaen 

Kesätyösetelin arvo on 300 euroa. Kesätyöseteliä käytettäessä nuorelle maksettava palkka on minimissään 450 euroa vähintään 10 työpäivältä. Työnantaja säästää palkkakustannuksissa kesätyösetelin arvon.
 
Setelien jakamisperusteissa on hieman vaihtelua kuntien kesken. Osuuspankin setelit ovat kaikissa kunnissa tarkoitettu 15─17-vuotiaille, eli 2004─2006-syntyneille.
 
Lappeenrannassa ikähaarukka kaupungin omille seteleille on sama kuin Osuuspankin seteleissä, mutta Imatran ja Ruokolahden kuntien omia seteleitä voivat hakea 2001─2007 syntyneet eli 14─20-vuotiaat.
 
Nuori ja työnantaja voivat hakea yhdessä kesätyöseteliä 1.2. alkaen Ohjaamojen kautta Lappeenrannasta (myös Taipalsaaren setelit) ja Imatralta (Imatra, Ruokolahti. Rautjärvi ja Parikkala). 
 
Kaikki hakemukset otetaan vastaan tänä vuonna vain sähköisesti. Ohjaamot antavat lisätietoja kesätyösetelin hausta. Setelit jaetaan saapumisjärjestyksessä, etukäteisvarauksia ei voi tehdä. Seteleiden jakaminen päättyy viimeistään 18.6.2021 tai kunnes kaikki setelit on jaettu. 
Kesätyösetelien lisäksi tänä vuonna jaetaan samalla periaatteella toimivia ammattioppilaitosseteleitä. Niistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.
 

Työnantajat tyytyväisiä

 
Kesätyösetelillä nuoria työllistäneille yrityksille ja yhteisöille toteutettiin kuntien toimesta palautekysely, johon vastasi 39 työnantajaa.
 
─ He olivat varsin yksituumaisesti tyytyväisiä setelikäytäntöön ja suosittelisivat tällaista työllistämistapaa muillekin.  Noin 82 prosenttia vastaajista katsoi, että kesätyöseteli oli ratkaisevassa asemassa, kun yritys päätti palkata kesätyöntekijän, Imatran kaupungin työllisyysasiantuntija Marika Vento kertoo.
 
Kehittämisideoina yhdistykset toivoivat, että ne voisivat palkata setelin avulla enemmän kuin viisi kesätyöntekijää. Myös palkan ja tuntien suhteuttamista toivottiin tarkistettavan vastaamaan kunkin alan alinta TES-tasoa. Joillakin aloilla kesätyösetelin vaatima palkkataso on korkeampi kuin alin palkkataso, mikä aiheutti eritasa-arvoista kohtelua työpaikoilla nuorten osalta.
 
Nuorten vastausprosentti kyselyssä jäi alhaiseksi. Vastanneet kuitenkin kehuivat kesätyöseteliä hyväksi. Kehitysidea nuorilta liittyi työaikaan. Palautteen mukaan työaika voisi olla jopa 100 tuntia neljän viikon ajalla, mikä nostaisi myös kesätyösetelin arvoa.
 

Kuntien kesätyöpaikat hakuun 

Kesätyösetelien lisäksi kunnat tarjoavat kesätöitä nuorille. Haku niihin alkaa lähiaikoina. Esimerkiksi Imatralla kesätyöpaikat avataan hakuun 22.1. Lappeenrannan kesätyöpaikat tulevat hakuun 1.2.2021 kuntarekry.fi-osoitteessa.
 
Lisää maakunnan kesätöistä ja kesätyöseteleistä on kuultavissa Kesäksi duuniin -verkkotapahtumassa perjantaina 22.1. klo 13-15. Lisätietoa tästä tapahtumasta ja osallistumisohjeet osoitteesta www.kesaksiduuniin.fi
 

Kesätyösetelit Etelä-Karjalassa

 
Lappeenranta: 200  kpl kaupungin ja 70 kpl  OP Etelä-Karjala, yhteensä 270 kpl
Imatra: 156 kpl kaupungin seteliä + 30 kpl OP Etelä-Karjala, yhteensä 186 kpl
Ruokolahti: 15 kunnan seteliä + 10 OP Etelä-Karjala, yhteensä 25 kpl
Rautjärvi: 10 kpl OP Etelä-Karjala
Parikkala: 10 kpl OP Etelä-Karjala
Taipalsaari: 10 kpl OP Etelä-Karjala
Seteleitä yhteensä: 511  
 

Tietoa kesätyösetelistä 

 
Kesätyösetelin arvo 300 € maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä.
Setelien haku alkaa 1.2.2021
Ajankohta kesätyöjaksolle on 1.5-31.8.2021.
Kesätyön kesto: minimi 10 työpäivää, joiden aikana työtunteja tulee kertyä vähintään 60 h. Työtunnit voi hajauttaa pidemmällekin aikavälille. 
Työntekijälle maksetaan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/ kesätyöntekijän palkkaa. Ellei työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä.
Työnantajalle kuuluvista velvoitteista vastaa yritys/yhdistys/järjestö.
Ei voi työskennellä valtiolla, kunnalla, seurakunnalla tai yksityisellä henkilöllä.
Setelit ovat lunastettavissa erillisten Kesätyöseteli-sivuilta löytyvien ohjeiden mukaan 
 
 

Lisätietoja kesätyöseteli-kampanjasta:

Lappeenranta: Ohjaamon nuorisotyöntekijä Nina Laine, nina.laine@lappeenranta.fi, p.0405041946
Imatra: Työllisyysasiantuntija Marika Vento, p. 020 617 7279, marika.vento@imatra.fi
OP Etelä-Karjala: Kehittämispäällikkö Mauno Muukkonen, p. 010 258 5805, mauno.muukkonen@op.fi
 

Neuvoa hakijoille:

Lappeenranta & Taipalsaari: 
Ohjaamon nuorisotyöntekijä Nina Laine, p.0405041946 nina.laine@lappeenranta.fi
Kesätyösetelin verkkosivut, löydät tästä linkistä.
 
Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi & Parikkala:
Ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen p. 040 662 5637, iina.kovalainen@imatra.fi  
Kesätyösetelin verkkosivut, löydät tästä linkistä.