Mauno Muukkonen ja Mikko Vento kirjoittivat Nuijamiehen rakennuksen myyntisopimuksen

Nuijamiehen rakennus Kulttuuritila Nuijamies ry:n omistukseen

Kulttuuritila Nuijamies ry osti elokuvateatterin rakennuksen Etelä-Karjalan Osuuspankilta. Myyntisopimus kirjoitettiin 10. marraskuuta keskiviikkona, ja Valtakatu 39 siirtyy heti yhdistyksen haltuun.

Vanha elokuvateatteri Lappeenrannan keskustassa on rakennettu 1954 ja sillä on sr-suojelumerkintä. Sr-merkinnässä rakennus suojellaan kaavassa mahdollistaen kuitenkin vapaampia muutoksia rakennuksen sisätiloihin.

Kulttuuritila Nuijamies ry on perustettu pelastamaan vanha rakennus purkamiselta, ja nyt se on päässyt lopulliseen tavoitteeseensa. Yhdistys perustettiin lokakuussa 2017 ja rekisteröitiin marraskuussa 2017.

Neljä vuotta yhdistys on järjestänyt monipuolista kulttuuritoimintaa sekä Nuijamiehen tiloihin että sen seinien ulkopuolelle. Yhdistys on neljässä vuodessa kasvanut pienestä taidekollektiivista suureksi eteläkarjalaiseksi toimijaksi, tapahtumatuottajaksi, EU-hankkeiden toteuttajaksi ja kahvila- ja baaritoiminnan ylläpitäjäksi.

Nuijamiehen tulevaisuus on valoisampi nyt, kun tila on yhdistyksen hallussa. Se mahdollistaa paremmin erilaiset tilan korjaukset, remontit ja niille on myös helpompi hakea erilaisia tukia.
- Tilan omistaminen mahdollistaa pitkäjänteisemmän ohjelmiston suunnittelun, jolloin voimme kasvaa vielä entisestään palvelemaan paremmin eteläkarjalaisia kulttuurin ja tapahtumien kuluttajia, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Vento.

Kulttuuritila Nuijamies haluaa kiittää Etelä-Karjalan Osuuspankkia hyvästä yhteistyöstä, joka tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

- Hienoa, että kauppa saatiin toteutettua ja jatkamme tulevaisuudessakin yhteistyötä Kulttuuritila Nuijamies Ry:n kanssa, toteaa toimitusjohtaja Petri Krohns Etelä-Karjalan Osuuspankista