Lakeland Experiences kuva

Etelä-Karjalan Osuuspankista Lappeenrannan lentoaseman ensimmäinen pääyhteistyökumppani

Etelä-Karjalan Osuuspankki lähtee yhdessä Lappeenrannan lentokentän kanssa edistämään Saimaan alueen elinvoimaisuutta ja matkailua. Keskiviikkona 27.5.2020 solmitun yhteistyösopimuksen tavoitteena on parantaa matkailutoimijoiden ja muiden yritysten palveluiden toimintaedellytyksiä. Osuuspankista tulee sopimuksen myötä lentoaseman ensimmäinen pääyhteistyökumppani.

Etelä-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Petri Krohnsin mukaan nyt tehdyn yhteistyösopimuksen tavoitteena on tuoda alueen yritysten palvelut aiempaa sujuvammin matkailijoiden saataville.

–  Tällä yhteistyömuodolla pystymme toteuttamaan pankkimme perustehtävää ja auttamaan eteläkarjalaisia yrityksiä menestymään entistä paremmin. Maakuntamme elinvoima saadaan parhaiten nousuun yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on mielissään lentoaseman ja OP Etelä-Karjalan yhteistyöstä.

– Osuuspankki näyttää toiminnallaan hienoa esimerkkiä tukien alueen elinvoimaisuutta ja lisäten yritysten toimintaedellytyksiä. Lappeenrannan lentoasema on koko Saimaan alueen ja Kaakkois-Suomen elinkeinoelämää ja matkailua edistävä menestystekijä.

Yhteistyön yksi keskeinen osa-alue on lentoaseman ja OP Etelä-Karjalan yhteiset kumppanihankkeet alueen vetovoiman lisäämiseksi. 

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan keväällä avattu Lakeland Experiences -myyntikanava ja sen edelleen kehittäminen on yksi kumppanihankkeista. 

– Koko alueen yhteisen digitaalisen myyntikanavan avulla voimme parantaa alueen matkailutuotteiden löydettävyyttä ja saada matkailijat viipymään alueellamme pidempään sekä käyttämään alueen yritysten palveluja. Myyntikanava palvelee yhtä lailla sekä kotimaisia että ulkomaalaisia matkailijoita.

– OP Etelä-Karjalan kanssa sovittu yhteistyösopimus on myyntikanavan jatkokehittämiselle sekä lentoaseman ja alueemme yhteisille tavoitteille paras mahdollinen startti, Joro iloitsee.

Myyntikanava löytyy Lappeenrannan lentoaseman verkkosivuilta ja sitä pääsee käyttämään myös goSaimaan ja Visit Lappeenrannan verkkosivustojen kautta.

Matkailijoita tavoitellaan kumppaniverkoston ja -mallin avulla

Eija Joron mukaan alueen matkailusektorin yritykset hyötyvät tulevaisuudessa lentokentän matkustajavirroista ja kotimaan stop over -matkustajista. 

- Matkailutoimijat ja yritykset osallistuvat yhdessä kehittämiseen, markkinointiin ja palveluiden paketointiin. Yhteisenä tavoitteena kaikilla matkailutoimijoilla on pidentää kaikkien matkailijoiden viipymää.

- Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan lisäksi kentästä hyötyvät myös kaikki Etelä-Savon ja Kymenlaakson alueet, kun matkailutulon kasvu lisää merkittävästi koko alueen elinvoimaisuutta.

Koronavirustilanteesta ja sen aiheuttamista matkailua koskevista haasteista huolimatta Lappeenrannan lentoasemalla uskotaan matkailun tulevaisuuteen. OP Etelä-Karjala ja lentoasema haluavatkin yhdessä parantaa alueen matkailutoimijoiden ja muiden palveluiden toimintaedellytyksiä kehittämällä uutta kumppaniverkostoa matkailijoiden tavoittamiseksi.

- Yritykset tarvitsevat toiminnallisen ja taloudellisen tuen lisäksi rohkaisua tuotteiden ja palveluiden innovointiin pikaisesti. Yhdessä voimme yhteismarkkinoinnin ja myynnin sekä tuotekehityksen avulla mahdollistaa uutta kasvua, Joro sanoo.


Lisätietoja:

OP Etelä-Karjala, toimitusjohtaja Petri Krohns
puh. 010 258 5801, petri.krohns(a)op.fi

Lappeenrannan Lentoasema Oy, toimitusjohtaja Eija Joro
puh. 040 5022411, eija.joro(a)lppairport.fi

Lappeenrannan Lentoasema Oy
Hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen,
puh. 0400 372 153, eelis.eskelinen(a)lppairport.fi