OP Etelä-Pirkanmaa myy isännöintiliiketoiminnan Kontu Isännöinnille

OP Etelä-Pirkanmaa myy isännöintiliiketoiminnan osakekannan MTR-Isännöinti Oy:lle, joka tunnetaan nimellä Kontu Isännöinti. Sopimus liiketoimintaa tekevän isännöintiyrityksen myynnistä on allekirjoitettu 3.5.2024 ja liiketoiminnan siirtyminen tapahtuu 1.6.2024.

OP Isännöinti Etelä-Pirkanmaa Oy on tarjonnut isännöintipalveluita pankin toimialueella Valkeakoskella, Akaassa ja Urjalassa sekä myös Lempäälässä, Pirkkalassa, Tampereella ja Ylöjärvellä. Yhtiö on hoitanut lähes 200 taloyhtiön isännöintiä 14 isännöinnin ammattilaisen voimin.  Isännöitävien huoneistojen määrä on ollut yli 4.000 huoneistoa. Yritysjärjestely ei vaikuta henkilöstön työsuhteisiin, vaan työntekijät jatkavat samassa yhtiössä ns. vanhoina työntekijöinä.
 
Järjestelyn myötä OP Etelä-Pirkanmaa luopuu isännöintipalvelujen tarjoamisesta ja keskittyy finanssipalveluihin toimialueellaan. Tytäryhtiö, kiinteistönvälitystoimintaa harjoittava OP Koti Etelä-Pirkanmaa, jatkaa toimintaansa normaalisti. Järjestelyssä isännöintiyrityksen nimestä tulee Kontu Pirkanmaa Oy ja osana järjestelyä isännöinti
luopuu OP:n liikemerkkien käytöstä.
 

-OP Isännöinti Etelä-Pirkanmaa Oy on hyvässä kasvuvaiheessa oleva yritys. Liikevaihto kasvoi viime tilikaudella noin 18 prosenttia ja oli noin 1.3 miljoonaa euroa. Uudella omistajalla on erinomaiset edellytykset niin palvelujen, henkilöstön osaamisen kuin liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen Etelä-Pirkanmaan lisäksi myös Tampereen alueella, OP Etelä-Pirkanmaan toimitusjohtaja Juha Luomala sanoo.

- OP Ryhmässä isännöintiä harjoittavia yrityksiä oli 13 kappaletta keväällä 2023. OP Ryhmä linjasi kesällä 2023, että isännöinti ei ole keskusyhteisön tukemaa liiketoimintaa. Valtaosa osuuspankeista on myynyt tai fuusioinut isännöintiliiketoiminnot ja tällä hetkellä isännöintiä harjoittavia yhtiöitä on jäljellä enää kolme, kertoo pankin varatoimitusjohtaja Tuomo Smått.

- Toimitusjohtaja Luomala kertoo, että isännöinti ei ollut aktiivisesti myynnissä, mutta kaupankäynti tuli ajankohtaiseksi, kun luotettava ja osaava ostajataho lähestyi pankkiamme. Haluamme olla vastuullinen omistaja ja meille kauppahintaakin tärkeämpiä asioita ovat  laadukkaiden isännöintipalvelujen jatkuminen isännöitävissä ja työpaikkojen turvaaminen.

- Kaupalla ei ole vaikutusta asiakkaiden isännöintipalveluihin, vaan ne jatkuvat sopimusten mukaisesti. Valkeakoskella palvelut ovat tarjolla jatkossakin Koskikaran kolmannessa kerroksessa, Akaassa isännöinti muuttaa uusiin tiloihin syksyn aikana kertoo isännöinnin toimitusjohtaja Jenni Koivisto.

- Tutut isännöitsijät ja kiinteistösihteerit jatkavat uuden yrityksen palveluksessa ja toimitusjohtaja Jenni Koivisto toimii isännöinnin vastuuhenkilönä, kuten tähänkin saakka, luonnehtii yritysjärjestelyssä syntynyttä tilannetta Konnun johtaja Toivo Korhonen.

Kontu on vakaa toimija, joka tarjoaa kaikki isännöintipalvelut yhden katon alta noin 30 000 kodille vajaa 300 isännöintiammattilaisen voimin. Toimimme useilla kotikonnuilla ympäri Suomen. Tehtävämme on tehdä asukkaiden arjesta sujuvaa, hallitus-isännöintiyhteistyöstä onnistunutta ja meistä alan inhimillisin ja halutuin työpaikka. Kontu on osa Odevo konsernia. 
 
Lisätietoja: Juha Luomala p. 010 256 8511 ja Toivo Korhonen p. 050 3628 425