OP Etelä-Pirkanmaa tarjoaa Kesäduunin 50 nuorelle OP:n piikkiin – kesätyöhaku käynnissä 19. huhtikuuta asti

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Etelä-Pirkanmaa etsi helmikuun ajan yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Maaliskuun puolivälissä OP Etelä-Pirkanmaa valitsi tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Nuoret voivat yhdistysten tarjoamia kesätöitä 19. huhtikuuta asti.

Nuoria kannustetaan hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15-17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa.

Nuori, hae kesätyöpaikkoja 19.huhtikuuta mennessä ja toimi näin:

  1. Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihin ja hae työpaikkaa suoraan yhdistykseltä. Voit vastaanottaa vain yhden paikan, vaikka tulisit valituksi useampaan työpaikkaan.
  2. Tee työsopimus ja sovi samalla sinut palkanneen yhdistyksen kanssa työajasta.

Haettavat kesätyöpaikat löytyvät täältä:

 

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan

OP Etelä-Pirkanmaa lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan.

Koronaviruspandemia ja Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja

Työpaikkojen tarjoaminen ja tulevaisuuteen katsominen ovat koronavirustilanteessa tärkeitä asioita. Tämän vuoksi me OP:ssa kannustamme yhdistyksiä tarjoamaan tilanteesta huolimatta nuorille mahdollisuuden hakea kesätyöpaikkoja.

Poikkeustila voi kuitenkin vaikuttaa niin, että haastattelut käydään etäyhteyden avulla ja työ siirtyy alkukesästä loppukesään. Työnantajan roolissa yhdistyksen tulee seurata koronavirustilanteen etenemistä ja pitää kesätyöpaikkaan valittu nuori ajan tasalla kesätyön toteutumisesta kulloinkin voimassa olevien Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2020 yli 2100 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Vuonna 2019 lahjoitussumma nousi lähes 840 000 euroon. Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.