Iso kysymysmerkki

Kuvataidekilpailun töiden uusi palautusaika on 3.4.2020

Vuoden 2020 kuvataidekilpailun pääteemana on "Onnea on... piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen".

Maailman suurin kuvataidekilpailu kutsuu mukaan paikalliset koulut

Kansainvälinen kuvataidekilpailu Jugend Creativ viettää vuonna 2020 vuonna 50-juhlavuottaan. Suomessakin osuuspankkien kuvataidekilpailu järjestetään jo 44. kertaa. Tervetuloa mukaan järjestämäämme paikalliseen kilpailuun!

Kilpailu on avoin 6-13 -vuotiaille lapsille ja nuorille

OP Helsingin toimialueella; Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa olevat koulut ja kuvataideopettajat kutsutaan mukaan paikalliseen kilpailuun, jossa kunkin sarjan kolme parasta palkitaan. Sarjojen voittajatyöt lähetetään edelleen valtakunnalliseen loppukilpailuun, jossa jokaisen sarjan viisi parasta nuorta taiteilijaa palkitaan rahapalkinnoilla toukokuussa.

 

Osallistuminen on helppoa

* Kilpailuaika OP Helsingin osakilpailussa on 3.2. - 3.4.2020.
* Kilpailusarjoja on kolme: 6–8-vuotiaat, 9–10-vuotiaat ja 11–13-vuotiaat.
* Kilpailutöiden tulee olla perillä 3.4. mennessä osoitteessa:

Kuvataidekilpailu/OP Helsinki, PL 308, 0013 OP.

Opettajat ovat avainasemassa lasten ja nuorten ohjaajina ja innostajina tässä kilpailussa, jossa voi saada menestystä paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Hyvä opettaja – tässä ohjeet osallistumiseen

Olemme koonneet opettajan kirjeeseen kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla koulunne ja luokkanne on helppo osallistua kilpailuun. On tärkeää, että tutustut huolellisesti sarjojen kilpailutehtäviin, tehtävänkuvauksiin ja sääntöihin.

Kukin toimialueemme koulu voi itse päättää, osallistuuko kilpailuun. Opetushallituksen ohjeen mukaan kuvataidekilpailuun osallistuminen edellyttää, että oppilaiden huoltajilta pyydetään lupa kilpailuun osallistumiseen. Jokaisen kilpailutyön taakse tuleekin liittää täytetty vuoden 2020 kilpailua koskeva OP:n suostumuslomake, jota ilman kilpailuun ei voi osallistua.

 

Hyvä lapsi, nuori, vanhempi, mummo, kummi - vinkkaa kilpailusta

Jos et ole opettaja, mutta toivot, että 6-13-v lapsen luokka tai koulu lähtee mukaan tähän kuvataidekilpailuun, voit vinkata kilpailusta. Tämän tiedotteen voit laittaa linkkinä eteenpäin. Voit myös tulostaa opettajan kirjeen ja toimittaa sen vinkkinä tuntemallesi opettajalle tai koululle. Iso kiitos sinulle!

Kansainvälisellä kilpailulla on mielenkiintoinen historia

Tähän osuustoiminnallisten pankkien järjestämään maailman suurimpaan kansainväliseen taidekilpailuun osallistuu nykyisin Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu jopa 800 000 taiteilijaa.

Kilpailun suojelijoina ovat olleet näiden vuosien aikana mm. Dalai Lama ja Astrid Lindgren, ja yhteensä kilpailuun on osallistunut yli 90 miljoonaa lasta ja nuorta eri puolilta maailmaa.

Tervetuloa mukaan kuvittamaan onnea!