Kuvataidekilpailu kaikki

Lasten ja nuorten kuvataidekilpailun valtakunnalliset voittajatyöt on valittu

Vuoden 2020 lasten ja nuorten kuvataidekilpailun valtakunnalliset voittajatyöt on valittu. Kilpailun teemana oli ”Onnea on... piirtäminen, maalaaminen, kuvaaminen, voittaminen".

OP Helsingin järjestämän osakilpailun voittajatöistä Alex Joelan ”Onnen pyöräilyä” on palkittu tänään valtakunnallisessa kilpailussa. Työ sijoittui viidenneksi 9-10 -vuotiaitten sarjassa. 

Suomessa tähän kansainväliseen taidekilpailuun osallistuttiin nyt 44. kerran. Lähes 80 osuuspankkia järjesti toimialueellaan alueellisen osakilpailun yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui lähes 11 000 lasta. Kuvataidekilpailun teemana oli onni ja onnellisuus, ja kilpailutehtävässä kannustettiin osallistujia miettimään, mikä tekee juuri heidät onnellisiksi.  

Kilpailussa kilpailtiin kolmessa sarjassa: 6-8-vuotiaat, 9-10-vuotiaat ja 11-13-vuotiaat. Valtakunnallisen kuvataidekilpailun tuomaristo valitsi palkittaviksi viisi parasta työtä kustakin sarjasta. Lisäksi annettiin kaksi kunniamainintaa. Arvostelussa huomioitiin kokonaisvaikutelmaa, omaperäisyyttä, aitoutta, fantasiaa ja ilmaisuvoimaa. Kilpailutöissä oli mahdollista hyödyntää monipuolisesti kaikkia maalaus- ja piirrostekniikoita. Valtakunnalliset voittajatyöt jatkavat vielä syksyllä Berliinissä järjestettävään kansainväliseen finaaliin. 

Alex Joela, Sakarinmäen peruskoulu, Helsinki


Työn nimi: Onnen pyöräilyä

Jugend Creativ on osuustoiminnallisten pankkien järjestämä maailman suurin lasten ja nuorten kuvataidekilpailu, jolla halutaan lisätä lasten arkeen iloa, luovuutta sekä onnistumisen kokemuksia. Kilpailuun osallistuvia maita on Suomen lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu jopa 800 000 lasta ja nuorta. Kansainvälinen Jugend Creativ kilpailu viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailun suojelijana näiden vuosien aikana on ollut mm. Astrid Lindgren, ja yhteensä kilpailuun on osallistunut yli 90 miljoonaa lasta ja nuorta eri puolilta maailmaa.