Nuori poika

Yli 200 nuorta työllistyy OP Helsingin tuella yleishyödyllisissä yhdistyksissä eri puolilla pääkaupunkiseutua

Kuluvana kesänä yli 200 nuorta työllistyy kahdeksi viikoksi yleishyödyllisissä yhdistyksissä Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla koronatilanteesta huolimatta. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan ja OP Helsinki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

15-17 -vuotiaat nuoret työllistyvät yhteensä 69 yleishyödyllisessä yhdistyksessä muun muassa kesäleirien apuohjaajiksi, somelähettiläiksi, puutarhanhoitajiksi, kirpputorin myymäläapulaisiksi, museoavustajiksi, toimistotyöapulaisiksi ja videotuottajiksi. Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä asia, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen on usein hankalaa. Haluamme tukea nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea yhdistysten tärkeää toimintaa pääkaupunkiseudulla, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun, vastaa työnantajavelvoitteista ja nuoren ohjaamisesta kesätyöjaksolla. Valtakunnallisesti kesällä 2020 yli 2100 nuorta saa kesätyön Kesäduuni OP:n piikkiin kampanjan kautta yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kyseessä on seitsemäs kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 

 

OP Helsinki on OP Ryhmän suurin vähittäispankki, jolla on 13 henkilöasiakas- ja 6 yritysasiakaskonttoria Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. OP Helsingillä on yli 400 000 asiakasta, joista yritysasiakkaita noin 35 000. OP Helsinki palvelee asiakkaitaan lähes 600 pankki- ja vakuutusalan ammattilaisen voimin.