Janakkalan Osuuspankilta 25.000 euron lahjoitus

Janakkalan Osuuspankilta 25.000 euron lahjoitukset lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Janakkalan Osuuspankki on päättänyt uusista lahjoituskohteista. Kohteiden valintaan vaikutti pankin omistaja-asiakkaille suunnatun kyselyn tulokset. Lahjoitus tullaan kohdistamaan lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

OP Ryhmän osuuspankit kysyivät tänäkin syksynä omistaja-asiakkailtaan millaisia vastuullisuustekoja niiden tulisi toteuttaa. Kaikkien aikojen tekoja -kampanjan kyselyssä oli mukana myös Janakkalan Osuuspankin omistaja-asiakkaat. Janakkalan Osuuspankin omistaja-asiakkaiden vastauksista tärkeimmiksi teemoiksi nousivat nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen sekä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen.

- On ilo huomata, että aikaisempina vuosina tekemämme lahjoitukset ovat kohdistuneet omistaja-asiakkaidenkin tärkeiksi kokemiin kohteisiin, kertoo toimitusjohtaja Mikko Suutari. – Kampanjaan liittyvän kyselyn tuloksia olemme hyödyntäneet tulevien lahjoitusten pohdinnoissa, Suutari täsmentää.

Janakkalan Osuuspankki on päättänyt lahjoittaa 25.000 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Lahjoituskohteita pohdittaessa oli itsestään selvää, että haluamme edistää ja tukea erityisesti niitä lapsia sekä nuoria, joilla ei joka tilanteessa ole mahdollisuutta harrastuksille. - Elämme tällä hetkellä yhteiskunnassa haastavia aikoja ja kustannukset elämän eri osa-alueilla ovat nousseet merkittävästi. Haluamme paikallisena toimijana olla tukemassa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia, Suutari toteaa.

Lahjoituksesta suurin osa kohdistetaan Janakkalassa käynnissä olevaan Harrastamisen Suomen malliin, jossa tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastustarjonta valitaan lasten sekä nuorten toiveiden mukaan ja sitä järjestetään perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaille.

Lisäksi pankki haluaa tukea paikallisia yhteistyöurheiluseuroja nyt, kun harrastustoiminnan järjestämiseen liittyvät kustannukset ovat nousseet. Tämä lahjoitus kohdistuu seuraaville urheiluseuroille; Janakkalan Jana yleisurheilu, Janakkalan Jana Pesis, SC Urbans, Tervakosken Pato, Janakkalan Pallo sekä Janakkalan Jehut. – Seurojen toiminta on tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta, siitä syystä on luontevaa tukea niiden toimintaa, lisää Mikko Suutari

Kaikkien aikojen tekoja -kampanjan kyselyn tuloksista nousi esille myös nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen. Janakkalan Osuuspankki on jo useiden vuosien ajan ollut tukemassa myös janakkalalaisnuorten työllistymistä OP Kesäduuni-hankkeen kautta. Kesäduuniperinnettä on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna tarjoamalla 30 nuorelle kesätyö paikallisten yhdistysten kautta pankin ”piikkiin”. Kesäduuni-hankkeesta tiedotetaan tarkemmin alkuvuodesta 2023.

Kun pankkimme menestyy ja kykenee tekemään positiivista tulosta, mahdollistaa se toimialueen eli Janakkalan alueen tukemisen eri tavoin ja samalla pankki kykenee toteuttamaan perustehtävänsä mukaista yhteisöllistä roolia, kertoo toimitusjohtaja Mikko Suutari.

Iso kiitos kuuluu kaikille pankin asiakkaille. Menestyvän pankin ansiosta kykenemme kantamaan perustehtävämme mukaisesti vastuuta omasta toimialueestamme.

 

LISÄTIETOJA: toimitusjohtaja Mikko Suutari, puh. 010 2568 250