Tampereen Seudun Osuuspankki ja Kangasalan Seudun Osuuspankki suunnittelevat yhdistymistä – tavoitteena erinomainen asiakaskokemus lähes 195 000 asiakkaalle

Yhdistymissuunnitelman toteutuessa syntyy Pirkanmaan Osuuspankki. Uuden osuuspankin tavoitteena on entistä parempi kilpailukyky ja erinomainen asiakaskokemus, joilla tuetaan Suomen vetovoimaisimman alueen elinvoimaisuutta.

Tampereen Seudun Osuuspankki (OP Tampere) ja Kangasalan Seudun Osuuspankki (OP Kangasala) suunnittelevat yhdistyvänsä Pirkanmaan Osuuspankiksi. Uudella pankilla on yhä paremmat mahdollisuudet tarjota monipuoliset palvelut henkilö- ja yritysasiakkailleen sekä toteuttaa osuuspankin perustehtävää: edistää omistaja-asiakkaidensa ja toimintaympäristönsä kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Yhdistymisen taustalla vaikuttavat erityisesti asiakaskäyttäytymisen ja finanssialan toimintaympäristön muutos sekä sääntelyn vaateiden kiristyminen. Molemmat osuuspankit ovat vakavaraisia ja hyvässä taloudellisessa kunnossa. Uudella Pirkanmaan Osuuspankilla olisi lähes 195 000 asiakasta, joista yli 130 000 on omistaja-asiakkaita.

Tavoitteena entistä sujuvammat palvelut – konttoriverkostoon ei muutoksia

Pirkanmaan Osuuspankin toimialue kattaa Tampereen ja Kangasalan lisäksi Hämeenkyrön, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Pälkäneen, Ylöjärven, Vesilahden, Akaan Viialan ja Sastamalan Karkun. Yhdistymisen myötä pankin konttoriverkosto ja digitaaliset palvelut säilyvät ennallaan.

– OP Tampere ja OP Kangasala ovat jo nykyisellään toimineet rinnakkain Tampereen seudulla ja tehneet yhteistyötä Pirkanmaan elinvoimaisuuden ja asiakkaidensa menestymisen puolesta. Uusi osuuspankki olisi Pirkanmaalla johtava pankki, jonka leveämmät hartiat ovat ennen kaikkea asiakkaidemme ja toimialueemme etu, toteaa OP Tampereen hallituksen puheenjohtaja Markku Sotarauta.

– Toteutuessaan pankkien yhdistyminen ei aiheuta muutoksia nykyisiin asiakassuhteisiin tai palveluverkostoon eikä edellytä asiakkailta minkäänlaisia toimenpiteitä. Asiakkaillemme yhteinen, maantieteellisesti kattava toimialue tarkoittaa entistä sujuvampia palveluita laajoin palveluajoin, painottaa OP Kangasalan hallituksen puheenjohtaja Pekka Lehtonen.

Yhdistymistä on valmisteltu pankkien hallituksissa alkuvuoden 2024 aikana ja siitä on keskusteltu pankkien hallintoneuvostoissa ja edustajistoissa. Pankit allekirjoittivat sulautumissuunnitelman 5.6.2024. Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään pankkien edustajistojen kokouksissa syyskuussa. Uusi Pirkanmaan Osuuspankki aloittaisi toimintansa 1.8.2025.

Yhdistymishankkeella ei ole vaikutuksia pankkien henkilöstön määrään. Suuremmassa pankissa työntekijöillä olisi mahdollisuus kehittää osaamistaan entistä laajemmin sekä työskennellä eri puolilla konttoriverkostoa.