Kaksi nuorta kesätöissä puutarhalla täyttämässä yhdessä kastelukannua.

OP Keski-Pohjanmaa lahjoittaa nuorille 50 kesätyöseteliä

OP Keski-Pohjanmaa lahjoittaa 50 Kesätyöseteliä 15-20 -vuotiaille nuorille avuksi kesätyöpaikan löy-tämiseen. Yhden setelin arvo on 400 euroa ja kesätyöseteleiden voittajat arvotaan hakijoiden kesken. Hakuaika alkaa 28.2. ja päättyy 20.3.2022.

Kesätyöpaikan saaminen on nuorelle kullanarvoista ja OP Keski-Pohjanmaa haluaa madaltaa kynnystä palkata nuori kesäksi töihin. Vuoden 2021 loka-marraskuussa toteutetussa vastuullisuuskyselyssä OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaat nostivat tärkeimmäksi teemaksi nuorten koulutuksen ja työllistämisen tukemisen.  Kesätyöseteli on pankille uusi tapa rohkaista nuoria hakemaan kesätyötä ja tarjota tukea kesätyöntekijän palkkaamiseen toimialueensa yrityksille ja yhdistyksille. 
 
- Kesätyöpaikan saaminen on monella tapaa tärkeä askel nuorelle. Kesätyöpaikka on etappi nuoren itsenäistymisessä ja oman vastuun lisääntymisessä.  Kesätyössä oppii työelämän pelisääntöjä ja oman palkan ansaitseminen ja sen käyttäminen opettaa taloustaitoja, jotka ovat nykypäivinä yhä tärkeämpiä, kertoo toimitusjohtaja Jyrki Rantala OP Keski-Pohjanmaasta. 
 
- Nuorten Kesätyöseteli -kampanjan avulla haluamme konkreettisesti tukea myös oman alueemme elinvoiman varmistajia - paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä. Toivomme, että Kesätyöseteli madaltaa osaltaan kynnystä palkata nuori kesäksi töihin, sanoo Jyrki Rantala. 
 
Kesätyöseteliä voivat hakea 15-20 -vuotiaat, OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaat alkaen 28.2.2022 pankin verkkosivun kautta op.fi/keski-pohjanmaa. Hakuaika päättyy 20.3. ja kesätyösetelit arvotaan viikolla 12.