Toimitusjohtaja Jyrki Rantala luovuttaa OP Keski-Pohjanmaan lahjoituksen Welcome Officelle ukrainalaisten kotoutumista varten

OP Keski-Pohjanmaa tukee ukrainalaisten Suomeen kotoutumista konkreettisin keinoin

OP Keski-Pohjanmaan hallitus päätti maaliskuussa 30 000 euron lahjoituksesta Ukrainan sotaa paenneiden kotouttamisen, työllistymisen ja koulutuksen tukemiseksi.

Lahjoitussummasta osa ohjataan OP Ryhmän tekemään yhteiseen lahjoitukseen Suomen Punaiselle Ristille ja  osa jakautuu paikallisten toimijoiden kesken.

Kalajoen Opisto ja Ylivieskan Raudaskylän Kristillinen Opisto järjestävät suomen kielen koulutusta ja Kokkolassa lahjoitus suunnataan Welcome Office -toiminnan kehittämiseen ja edesauttamaan ukrainankielisen palveluneuvojan palkkaamista.

Welcome Office on Kokkolan kaupungin tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelu maahan muuttaneille henkilöille maahantulon syystä riippumatta. Toiminnan tavoitteena on ohjata maahan muuttaneita henkilöitä osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen elämään. 

– Näemme lahjoituksen yhteyden myös alueemme elinvoiman ja työllisyyden kehittämiseen, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

Lahjoituksen luovutustilaisuudessa 21.6. kaupunginjohtaja Stina Mattila korosti kotoutumisen ja yhteiskuntaan kuulumisen merkityksellisyyttä. 

– Olemme tiedostaneet jo pitkään, että tällaiselle palvelulle on tarvetta. Se on entisestään korostunut kevään aikana. Olemme erityisen iloisia, että merkittävä alueellinen toimija tukee Welcome Officen toiminnan kehittämistä, totesi Mattila. 

OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantalan (vas.) luovuttaman lahjoituksen vastaanottivat palveluneuvoja Anastasiia Chuklai ja maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä Welcome Officelta sekä kaupunginjohtaja Stina Mattila ja sivistysjohtaja Terho Taarna Kokkolan kaupungilta. 

Kuva: Nea Koivisto, Kokkolan kaupunki