Reppu-joka-selkään-tytöt-katsoo-opfi

Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Keski-Pohjanmaa kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Keski-Pohjanmaan konttoreissa kerätään koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille viidettä kertaa. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen lahjoittamalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaalin. Keräyspisteet löytyvät Kalajoen, Kokkolan ja Ylivieskan konttoreista ja ovat avoinna aukioloaikojen puitteissa. Keräysaika on 12.-30. heinäkuuta.

Jo ennen viime vuonna alkanutta koronakriisiä yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden koululaisia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta. Keräyksessä otetaan vastaan myös penaaleita. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivottimen. Kaiken lahjoitettavan on oltava uutta ja käyttämätöntä.

– Haluamme OP Keski-Pohjanmaassa tukea paikallisten lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa järjestämämme reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

Kampanja alkaa maanantaina 12. heinäkuuta ja viimeinen keräyspäivä on perjantaina 30. heinäkuuta. Lahjoituksen voi tuoda OP Keski-Pohjanmaan konttoreihin Kalajoella, Kokkolassa ja Ylivieskassa aukioloaikoina ma-pe klo 10-16.30. Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Keräyksen päätyttyä osuuspankki toimittaa reput yhteistyökumppaneille, jotka lajittelevat ja jakavat lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville. Yhteistyökumppaneina ovat Kokkolassa HOPE ry:n toimintaryhmä ja Kalajoella sekä Ylivieskassa paikallisten seurakuntien diakoniatyö.

Keräys alkoi OP Ryhmässä vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea.

OP Keski-Pohjanmaa on omistaja-asiakkaidensa omistama, osuuskuntamuotoinen pankki, jonka perustehtävänä on luoda taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkailleen ja toimintaympäristölleen.

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Kalajoen ja Ylivieskan seurakuntien diakoniatyöntekijät auttavat ja tarjoavat tukea arjessa jaksamiseen. Diakoniatyön kautta voi saada apua myös taloudellisiin vaikeuksiin.

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Jyrki Rantala, OP Keski-Pohjanmaa, 050 557 5115

Paluu pankin etusivulle.