Koululainen kirahvikuosinen reppu selässään.

Reppu joka selkään -reppukeräys heinäkuussa OP Keski-Pohjanmaan konttoreissa

HOPE ry* ja OP Ryhmä keräävät neljättä kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. OP Keski-Pohjanmaassa lahjoituspisteet löytyvät keräysaikana 1.-31.7. Kokkolan, Kälviän, Lohtajan ja Ylivieskan konttoreista. Ne ovat avoinna aukioloaikojen puitteissa kaikille lahjoittajille.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. 

– Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila. 
 
Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoitettavien reppujen ja koulutarvikkeiden tulee olla uusia ja käyttämättömiä.

– Meille on tärkeää tukea lasten ja nuorten hyvinvointia ja tehdä konkreettia tekoja sen eteen. Koulureppu on tärkeä osa koulun aloittamista ja haluamme, että mahdollisimman moni voisi aloittaa koulutien uusi koulureppu selässään. Samalla haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa auttamaan, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Lahjoituksia voi tuoda heinäkuussa OP Keski-Pohjanmaan konttoreihin Kokkolassa, Kälviällä, Lohtajalla ja Ylivieskassa. Lahjoituspisteillä on reppuun sujauttavia kortteja, joihin lahjoittaja voi kirjoittaa terveisensä repun saajalle. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.
 
Myös Pohjola Vakuutus osallistuu keräykseen lahjoittamalla ledvaloja turvaamaan koulutietä. Ledvalo sujautetaan kaikkiin lahjoituspisteille tuotuihin koulureppuihin.

Reppu joka selkään -koulureppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea. 


*Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.