HOPE:n vapaaehtoinen ja reppukeräykseen tulleet reppu- ja penaalilahjoitukset.

Kiitos <3 - Reppukeräys onnistui jälleen

Yli 3800 koululaista sai uudet reput Hope ry:n ja OP Ryhmän avulla.

Moni koululainen saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuun ajan reppuja, jotka lahjoitetaan koulutietään aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys sai liikkeelle tuhannet ympäri Suomen – OP Keski-Pohjanmaassa reppuja kerättiin yhteensä 90 kappaletta.

 
Ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen. Jo neljättä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea saman myös tänä vuonna. Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta. Uudet koulureput selässään pienet koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

OP Ryhmä toimittaa reput elokuun alussa HOPE ry:lle*, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset suoraan koulutietään aloittaville. Keräyksen avulla saimme kerättyä yhteensä 3830 reppua sekä lukemattoman määrä penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea osuuspankeissa sekä Pohjola Sairaalan toimipisteissä. Jokaiseen kerättyyn koulureppuun Pohjola Vakuutus lahjoitti led-valon tai heijastimen turvaamaan pienen koululaisen matkaa. 
 
– Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osa vastuullisuustyötämme. On ollut mahtavaa huomata se into, jolla asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat lähteneet mukaan keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja kerättiin jo 3 000 kappaletta lähes 70 eri paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajeni jo lähes 80 paikkakunnalle. 
 

 
*Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.