OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaat valitsivat edustajiston

Keski-Suomen Osuuspankin omistaja-asiakkaat äänestivät edustajiston vaaleissa 4.–17.11. ja valitsivat keskuudestaan edustajiston seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

– Äänestysprosentti (8,6%) jäi tällä kertaa melko alhaiseksi, vaikka meillä oli merkittävästi suurempi ehdokasmäärä. Se kuitenkin kertoo kiinnostuksesta osuustoiminnalliseen vaikuttamiseen. Mutta on hienoa, että noin 6900 omistaja-asiakasta osallistui oman pankkinsa edustajiston valintaan, toteaa OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri. – Vaalijärjestelmä oli OP Ryhmän tarjoama ja vaalipankeissa yhteinen. Arvioimme mahdollisia syitä aiempaa vähäisempään äänestysaktiivisuuteen sekä pohdimme, mitä voisimme tehdä seuraavalla kerralla paremmin esimerkiksi äänestämisen sujuvuuden ja houkuttelevuuden suhteen, lisää Sorri. 

Edustajistoon valittiin 60 jäsentä, 177 ehdokkaan joukosta. Edustajiston jäsenistä 18 on naisia ja 42 miehiä. Mukana on niin palkansaajia, yrittäjiä kuin eläkeläisiäkin. Edustajiston jäsenistä 27 on ensikertalaisia ja 33 tuli valituksi uudelleen. 

– Halusimme pankille edustajiston, joka mahdollisimman paljon kuvastaisi pankin monipuolista omistaja-asiakaskuntaa. Vaaleilla valittu edustajisto on pankkimme näköinen. Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on omistaja-asiakas ja ääni -periaate, sanoo OP Keski-Suomen hallituksen puheenjohtaja Anssi Kuoppala. 

Lisätietoja edustajistoon valituista on nähtävillä pankkimme toimipisteissä ja nettisivuilla osoitteessa op.fi/keski-suomi. 

Edustajistoon valittiin:
Asikainen Aimo
Autio Markku
Auvila Matti
Auvinen Tommi
Blomberg Aila
Flink-Liimatainen Piia
Hertteli Martti
Hirsjärvi Irma
Hirvensalo Mirja
Häkkinen Ari
Häkkinen Ritva
Hämäläinen Jukka
Ilvesmäki Mika
Isomöttönen Katja
Jormakka Markus
Jämsen Teppo
Kallioinen Matti
Kalmari Riku
Kananen Eero
Koskinen Hannu
Laitinen Mikko 
Laitinen Reijo
Lukkarila Marianne
Lunttila Tommi
Mäenpuro Heikki
Neittaanmäki Pekka
Niskanen Timo
Nurmi Eila
Nyholm Rolf
Nyrönen Jarmo
Pekonen Tarmo
Pietiläinen Arvo
Puolimatka Tapio
Rautiainen Taneli
Ruopas Maija
Ruoppila Ahti 
Ruotsalainen Seppo
Ruuska Markku
Räisänen Pentti
Saarikko Sanna
Saavalainen Päivi
Selänne Harri
Seppälä Mikko
Taipale (ent.Poikonen) Maria 
Takala Tuisku
Tammenoja Esko
Tapper Jyrki
Tiainen Eila
Timperi Kati-Erika
Toikkanen Tuomo
Toivonen Heli
Torppa Pekka
Tupala Arto
Tuupainen Kauko
Tynkkynen Heikki
Utunen Heini
Valoranta Pasi
Varis Vili
Välilä Vesa
Väliniemi Tuulikki

***
Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vas-tuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Lisätietoja: 
toimitusjohtaja Pasi Sorri, pasi.sorri@op.fi, p.050 577 9834