Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Keski-Suomi kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Keski-Suomen ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 8.–26.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Hopen syksyllä 2023 tekemän asiakaskyselyn mukaan 56 prosenttia Hopen asiakkaista on yksinhuoltajia, jolloin koko perheen tulot ovat yhden huoltajan varassa. Yhden huoltajan perheistä yli 10 prosenttia saa toimeentulotukea ansiotulon rinnalla. Asiakaskyselyn vastauksissa näkyi huoli elämisen perustarpeista, taloudellisen tiukkuuden heijastuminen mielialaan sekä suoranainen nälkä. 
 
OP Keski-Suomi ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa, että jokaisella koululaisella on oma reppu heti lukuvuoden alusta lähtien – oli kyseessä sitten ihka ensimmäinen koulupäivä tai paluu pulpettiin. 
 
- Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin. Tänä kesänä haastamme keräykseen mukaan alueemme yritykset ja työyhteisöt, kertoo viestintäpäällikkö Pia Saikkonen OP Keski-Suomesta. 
 
Saikkonen kertoo, että Kirittäret ry. on tänä vuonna mukana kampanjassa ja reppukeräyspiste löytyy kahdesta Kirittärien ottelutapahtumasta tiistaina 16.7.2024 ja maanantaina 22.7.2024. 
 
Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja käyttämättömiä. Erityinen tarve on yksivärisille nuorten repuille. 
 
Keräys on järjestetty jo seitsemän kertaa, ja sen avulla on joka vuosi saatu yhteensä tuhansia reppuja peruskoululaisille. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Koulutarvikkeet liittyvät olennaisesti koulunkäyntiin ja reppu symboloi osaltaan uuden lukukauden aloitusta. 
 
- Ekaluokkalaisten lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita. Haluamme kannustaa ihmisiä tukemaan koulutielle lähteviä lapsia ja nuoria. Konkreettisella lahjoituksella ja sen myötä välittyvällä välittämisen tunteella voi saada aikaan elämänmittaisen positiivisen muiston, Hostila sanoo.
  
Lahjoitukset voi toimittaa OP Keski-Suomen kahteen Jyväskylän toimipisteeseen aukioloaikoina ajalla 8.–26.7. Keräyspisteet ovat
 
  • kassa- ja neuvontapalvelut Kauppakeskus Forumissa osoitteessa Kauppakatu 22 ja
  • omistaja-asiakaspalveluiden info osoitteessa Kankaankatu 17 (Taulumäki).   
Hopen asiakaskysely toteutettiin seitsemän paikallistiimin asiakasperheille 23.10.-5.11.2023 ja siihen saatiin yhteensä 1232 vastausta. 
  
Lisätiedot: 
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen(a)op.fi tai p.010 256 5610. 
 
Kampanjan aikana 8.-26.7: viestintäasiantuntija Elli-Noora Korhonen, elli-noora.korhonen(a)op.fi tai p.010 256 5503 ja viestintäasiantuntija Mirjami Laajala, mirjami.laajala(a)op.fi tai p. 010 256 5507.